1 seconde………

Nee, dit gaat niet over schaatswedstrijden bij de Olympische winterspelen maar over zaterdagavond 17 februari waar Batouwe / Lekdetec de derde wedstrijd in de elite A-klasse in de vrouwen Basketball league speelde. Tegen Grasshoppers uit Katwijk werd het 68-69.

Een wedstrijd die traag op gang kwam met slordige pasings van de kant van de Bemmelse dames. Het ging redelijk gelijk op met standen als 17-20 na Q1 en 33-35 bij rust. Het derde kwart startte Lekdetec, met van der Wielen als coach op de bank omdat Gert Jan van der Linden in Japan was mij de nationale dames rolstoelbasketbal selectie,  wat agressiever en kwam ook weer een keer op voorsprong bij 39-38 maar uiteindelijk was de stand na het derde kwart 53-56. Alles was nog mogelijk maar na 4 minuten was de stand 55-65. Met name was het Grasshoppers dat een betere offensieve rebound had en vaak mocht aanleggen voor de driepunter. Dat resulteerde ook in treffers waardoor Lekdetec op het eind van de wedstrijd een eindsprint moest inzetten om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken.

Na 8 minuten was het 66-69 met name door het scorend vermogen van Cornelia Fondren. De Amerikaanse had zelfs de winnende score in handen 3 seconden voor tijd maar besloot in plaats van richting het bord te gaan voor de lay up van ver aan te leggen waarbij ze miste maar haar eigen rebound ging er wel in. Helaas was de tijd verstreken en was de verwarring compleet omdat de zoemer na de score afging maar de tijd wel al verstreken was. Je kon het Fondren niet kwalijk nemen. Ze was veruit de beste speelster bij Lekdetec, speelde de volle 40 minuten, scoorde 33 punten van de 68 en had soms mooie drives die overigens weleens onterecht werden afgefloten door het scheidsrechtelijke trio. Deze hadden overigens niet hun beste dag. Endus ging Grasshoppers, scoorden 10 uit 40 bij de driepunters, met de eer strijken hetgeen wel verdiend was. Zo kan het dus gaan in het Basketball en maakt het ook weer een mooie sport. Winst e verlies kunnen heel dicht bij elkaar liggen.

In deze fase van de competitie is er nog niet veel aan de hand. Lekdetec is al geplaatst voor de play offs maar wil je straks het thuisvoordeel hebben en niet de tussenronde willen spelen zullen ze de komende drie wedstrijden moeten gaan winnen om eerste of tweede te worden bij de Elite A.

Tekst: Wim van den Bosch
Archieffoto: © Fons Sluiter