Omroep Lingewaard

Winst voor dames Thetis…

Nadat er vorige week in Twello is verloren, lijkt het kampioenschap verder weg dan ooit. Maar toch gaan de dames van Thetis er nog voor, wie weet wat er nog kan gebeuren. Deze week kwam Aquapoldro uit Apeldoorn naar Bemmel. De wedstrijd begon gelijk goed in de eerste periode stond het al 3-0 stond voor de dames van Thetis. Er werd alleen niet veel bewogen en de achterspelers mochten nog wat beter aansluiten.

De tweede periode werd er een stuk beter aangesloten en ging Thetis echt met zijn alle naar voren en met zijn alle naar achter. In deze periode scoorde Aquapoldro een doelpunt, die gelukkig niet in zijn geheel over de doellijn ging en dus werd afgekeurd. De mid voor werd door 2 man verdedigd, hierdoor kwam Anouk Welbers vrij en kon van een mooie afstand de 6-0 inschieten, een schitterend afstand schot die recht de kruising in ging. Vlak daarna brak Aquapoldro door en scoorde in de laatste 15 seconde de 6-1 nog. De derde periode had als opdracht, meer bewegen voorin, waardoor er voor de tegenstander chaos wordt. Dit lukte aardig en Aquapoldro moest flinke overtreding maken om de rust terug te krijgen. Hierdoor kregen de Dames van Thetis 2 maal een man meer en konden deze beide mooi afmaken, doordat Mirthe vanaf de linkerhoek mooi kon inschieten en Jessy Wissing met haar linker hand vanaf de rechterhoek goed kon inschieten. Zo eindigde de derde periode in een 9-1 voorsprong.

In de vierde periode mochten de Dames van Thetis gaan experimenteren van de coach, nieuwe dingen proberen. Hierdoor sloeg het spel eigenlijk stil en wist niemand wat ze nu echt konden doen. Gelukkig viel Sanne Cobussen dit weekend in, ze kon door goed vrij te zwemmen de 10-1 erin schieten en hiermee de stand vastzetten. Met dit weekend weer drie punten in de pocket, staat volgende week de derby tegen EZ&PC uit Elst op het programma.

Tekst: Maaike Milder / Thetis
Archieffoto: ©Fons Sluiter