Batouwe voor derde maal op rij naar finale play-offs

Batouwe Lekdetec is er zaterdagavond in geslaagd om de finale te bereiken van de play offs voor het landskampioenschap eredivisie dames basketball. De derde wedstrijd tegen Den Helder in de halve finale werd gewonnen in de Schaapskooi in Bemmel. De stand kwam daarbij op 3-0 voor Lekdetec nadat de Bemmelse dames de eerste 2 uitwedstrijden ook al hadden gewonnen.

De wedstrijd gisteravond was mooi om te zien. In een volle Schaapskooi kwam Lekdetec alleen in de beginfase op achterstand maar na een run van 15 punten waarvan er 9 door Lisanne de Jonge was de stand na 3 minuten al 17-6 waardoor Lekdetec de rest van de wedstrijd de voorsprong verdedigde.

Marlou de Kleijn werd topscoorster van de wedstrijd waarbij opmerkelijk is dat zij 5 fouten voor kreeg en daarmee 8 vrije worpen kon schieten met een 100% score.

Den Helder kwam in het vierde kwart nog terug tot 6 punten verschil maar een sterk spelende Rowie Jongeling, terecht uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd, met 13 blocks en een fraaie 3 punter van Jordy Kathmann maakte al snel weer het verschil van 11 punten waarna de wedstrijd kon worden uitgespeeld en met de eindstand van 79-66 kunnen de dames van Lekdetec zich opmaken voor de finale. Hoe het speelschema eruit gaat zien is nog onduidelijk. De onderlinge stand in de andere halve finale tussen Grasshoppers en Loon Lions is 2-1 waardoor nog niet duidelijk is wie de tegenstander gaat worden in de finale.