Belangrijke zege Batouwe Lekdetec tegen Loon Lions…

De uitslagen van de laatste weken in de competitie laten zien dat de onderlinge krachtsverhoudingen klein zijn; je mag verwachten dat 6 ploegen mee gaan doen voor de belangrijkste prijzen. Omdat na de eerste helft van de competitie er een A en B league gevormd gaat worden, is het zaak op dat moment bij de eerste vier te horen. Een overwinning op Loon Lions was daarom zeer welkom.

De start was voor de gasten uit Landsmeer. Charlotte van Kleef opende de score met een driepunter en twee rake vrije worpen van Tanya Broring betekende een 0-5 stand na 2,5 minuten. Via Sarah Curran deed Lekdetec.nl wat terug en er ontspon zich een puntje-puntje strijd in het eerste kwart dat eindigde bij 17-20.

Loon Lions hield het initiatief vooral via een in deze fase ongenaakbare Tanya. Zij zorgde er bijna persoonlijk voor dat haar team een voorsprong nam van 8 punten na 18 minuten welke terug werd gebracht tot 2 punten bij rust dankzij vooral Cornelia Fondren: 34-36.

De zoneverdediging van de thuisploeg werd na rust ingewisseld voor een felle man-to-man en dat betekende minder ruimte voor Tanya Broring. En omdat Loon Lions veel te afhankelijk was van haar inbreng (uiteindelijk meer dan de helft van de gescoorde punten), kon de thuisploeg het initiatief overnemen. Via een bij elkaar opgeteld 13-0 run liep Lekdetec.nl naar een 41-36 voorsprong na 24 minuten. Fieke Ligthart en Epiphany Etienne brachten de gasten nog tot op twee punten maar het initiatief was definitief bij de thuisploeg dat na drie periodes leidde met 51-45.

Sterk controlerend spel van Cornelia zorgde ervoor dat de voorsprong in tact bleef in het vierde kwart. Zelf zorgde zij voor een paar prachtige scores via 1-tegen-1 acties. Ondanks fanatiek aandringen van Loon Lions kwam de overwinning niet meer in gevaar en het laatste signaal kwam bij 69-62. Een belangrijke overwinning was een feit!

Zoals al eerder vermeld, was Loon Lions te afhankelijk van 1 speelster om te kunnen winnen dit keer. Maar ook bij Lekdetec.nl werden 54 van de 69 punten gescoord door onze Amerikaanse speelsters. En die afhankelijkheid zal moeten veranderen in de komende weken om mee te kunnen blijven doen om de bovenste posities. Maar vooralsnog staat de ploeg van Gertjan van der Linden er op de ranglijst veel beter voor dan menigeen voor mogelijk hield.