Omroep Lingewaard

Dames RKHVV verliezen van Belgisch kampioen…

RKHVV Dames1 verliest van Belgische topploeg Racing Genk maar geeft uitstekend partij in een boeiende wedstrijd.

De eerste oefenwedstrijd zit er op voor de dames van RKHVV1. In Schaijk bij DAW(Brabant) werd onder grote belangstelling en vele supporters uit Genk gespeeld tegen Racing Genk uitkomend in de hoogste Belgische afdeling. De ploeg uit België was al een paar weken in training en hadden een aantal oefenwedstrijd achter de rug. Maar in de eerste helft deed RKHVV niets onder voor de Belgische dames. RKHVV speelde compact en gaf weinig ruimte weg en Racing Genk wist hier geen raad mee. De ruststand was 0-0 maar had ook anders kunnen zijn omdat RKHVV duidelijk een strafschop werd ontnomen. De scheidsrechter stond op een te grote afstand om dit goed te kunnen beoordelen, en was schijnbaar onder de indruk van deze topploeg uit België en liet gewoon door spelen.

Na de pauze werd Racing Genk sterker en was de bovenliggende partij omdat ze conditioneel iets verder waren dan de ploeg uit Huissen. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Racing Genk op een 3-0 voorsprong, waarvan één doelpunt uit een wel heel gemakkelijk gegeven strafschop. Verbazing alom in en rond het speelveld over deze beslissing. Vlak voor tijd werd het 3-1 door een prachtig ingeschoten vrije trap van RKHVV speelster Diede Baghus. Kortom een nuttige oefenwedstrijd voor RKHVV dames1 waar ze verder op kunnen borduren.
Tekst: Willie Sluiter / RKHVV
© Foto: Fons Sluiter (archieffoto).