Omroep Lingewaard

Damesteam HV Huissen verliest wederom ‘ochtendduel’

Het eerste damesteam van Huissen heeft wederom punten laten liggen. Ook nu was dat tijdens een wedstrijd die in de ochtend gespeeld werd.  Volgens Hans Wissing, trainer/coach van het damesteam, begon zijn team niet scherp aan de wedstrijd. Binnen korte tijd was de stand 6-1 voor Wesepe (Olst).  Er werden veel kansen gemist en ook verdedigend werden de nodige fouten gemaakt.  Bij het rustsignaal was de stand 7-4 voor Wesepe. Ook in de tweede helft echter liep het team achter de feiten aan. Het geloof in een goede afloop was er niet bij de speelsters. Verdedigend stond het team wel beter dan in de eerste helft.  De eindstand is uiteindelijk 12 -11 geworden. Dat het verschil toch maar één doelpunt bedroeg, was te danken aan de tegenstander die gas terug nam.  Volgens Wissing  heeft zijn team verdiend verloren. Het is vooral teleurstellend dat de laatste drie wedstrijden met slechts één doelpunt verschil verloren werden. Tot nu toe heeft het damesteam dit seizoen alle ochtendwedstrijden verloren.  De nabije toekomst ziet er beter uit: De volgende wedstrijd is geen ochtendduel en wordt a.s. zondag 21 december gespeeld om 12.20 uur in sporthal de Brink. De tegenstander is dan het op de laatste plaats geklasseerde Zwolle.

Het eerste herenteam speelde vandaag tegen Erix uit Lichtenvoorde.  Zij sloten de eerste helft van het seizoen af met een klinkende overwinning: 19-34.  Door deze overwinning handhaven zij zich op de eerste plaats in de eerste klasse. Het volgende duel,  dat gespeeld wordt op 10 januari, is gelijk een topper. Tegenstander is dan Ha-Stu 2 uit Nijmegen.

Archieffoto: ©Fons Sluiter