Omroep Lingewaard

FYSIOPUNT HUISSEN START MET X-FITTT…

Verantwoord afvallen en aanpassen leefstijl onder intensieve professionele begeleiding

Fysiopunt Huissen gaat mensen met overgewicht intensief begeleiden om op een verantwoorde manier af te vallen en hun leefstijl aan te passen. Het beweegcentrum is geselecteerd om het succesvolle beweeg- en leefstijlprogramma X-Fittt aan te bieden. Op 13 januari start de eerste groep deelnemers aan het programma.

“X-Fittt is een aantal jaren geleden ontwikkeld door ‘het Arnhemse beweegcentrum Formupgrade en Dave van der Kamp, winnaar van het SBS6-programma ‘The biggest loser”, vertelt Paul Willemsen van Fysiopunt Huissen. “Het beweeg- en leefstijlprogramma blijkt succesvol. Een grote groep mensen met morbide obesitas is dankzij het programma veel kilo’s kwijtgeraakt. De effectiviteit van X-Fittt is aangetoond door de universiteit van Wageningen. Daarom wordt het programma door steeds meer sportcentra en fysiopraktijken in Nederland aangeboden en binnenkort dus ook in ons beweegcentrum in Huissen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in de groep die op 13 januari van start gaat”, aldus Paul Willemsen.

Professionele begeleiding en in groepsverband
De deelnemers van het X-Fittt gaan op een verantwoorde manier, onder begeleiding van verschillende deskundigen en in groepsverband aan de slag met afvallen en het verbeteren van hun leefstijl. “Het programma duurt 12 weken. Gedurende deze weken worden de deelnemers intensief begeleid. Twee keer per week gaan de deelnemers gezamenlijk een uur sporten. Daarnaast kunnen de deelnemers individueel onbeperkt sporten in ons beweegcentrum. In een app houden ze een voedingsdagboek bij. Dagelijks krijgen ze persoonlijke feedback op hun eetgedrag. Via een Whatsapp-groep houden de deelnemers contact met elkaar, zodat ze elkaar kunnen steunen en motiveren. Eén keer per week vindt een weegmoment plaats. Op 13 januari is de kick-off van het X-Fittt programma bij Fysiopunt gepland. Op deze dag gaat de eerste groep deelnemers in Huissen een parcours van 5 kilometer afleggen. Iedereen op zijn of haar eigen tempo. Het doel is dat de deelnemers dezelfde ronde na 12 weken, bij de afsluiting van het programma, in een kortere tijd kunnen maken”, legt Paul Willemsen uit.

Tegemoetkoming in kosten
De gemeente Lingewaard ondersteunt het X-Fittt programma bij Fysiopunt Huissen. “Mensen die bij ons deelnemen aan X-Fittt krijgen van de gemeente een tegemoetkoming in de kosten. Een stimulans om een ongezonde leefstijl aan te pakken en eventuele gezondheidsproblemen in de toekomst te voorkomen”, aldus Paul Willemsen.
Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over X-Fittt bij Fysiopunt Huissen op www.fysiopunthuissen.nl/beweegcentrum of neem telefonisch contact op (tel. 026-3891066)