Geen stunt RKHVV Dames1 tegen SC Heerenveen

Deze carnavals zaterdag en Valentijnsdag  stond de KNVB bekerwedstrijd tegen de trots van Friesland op het programma. SC Heerenveen Dames1. Een wedstrijd waarin RKHVV dames1 zomaar konden stunten.

De Huissense dames begonnen enigszins gehavend aan de wedstrijd door het gemis van Renee de Vries, Michelle v/d Laan en Roxanne v/d Rhee. Drie speelsters die normaal in de basis staan. RKHVV begon onzeker aan de wedstrijd en had duidelijk moeite om de bal in de ploeg te houden. Er werden verkeerde keuzes gemaakt en de bal werd regelmatig lukraak weg getrapt. Maar de ploeg van Frans Koenen had in de 2e minuut wel op voorsprong moeten komen. Carolien Filippo ging alleen door op keepster Nienke Olthof. Maar haar boogbal verdween tergend langzaam langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens ging Heerenveen iets gemakkelijker voetballen zonder tot grote kansen te komen. In de 21e ontsnapte Heerenveen aan een achterstand. Carolien Filippo schoot een vrije trap buiten bereik van de Heerenveen keepster op de paal. Dan de 27e minuut van de wedstrijd. Een cruciaal moment wat bepalend had kunnen zijn voor het vervolg van deze wedstrijd. Weer was het Carolien Filippo die goed doorging op een lange bal. Maar buiten de zestien werd ze onderuit geschoffeld door de keepster van Heerenveen die te laat was en niet meer bij de bal kon. Rood zou je zeggen maar Scheidsrechter Bos dacht daar anders over en gaf geen Valentijn cadeau aan RKHVV. Hij deed het met geel af. Weer had Heerenveen alle geluk van de wereld. Het was wachten op een voorsprong voor RKHVV. Maar het mocht niet zo zijn. In de 37e minuut komt de ploeg van Trainster Jessica Torny op voorsprong. Een corner werd door Charissa Burgwal die een verleden heeft bij RKHVV in het doel gewerkt 0-1. Twee minuten later in 39e minuut verdubbelde Heerenveen haar voorsprong door een doelpunt van Sylvia Smit 0-2. Dit was tevens de ruststand.

RKHVV begon goed aan de tweede helft en zette Heerenveen vast op eigen helft zonder tot doelrijpe kansen te komen. In de 53e minuut was de wedstrijd beslist. RKHVV keepster Ashley Laurentzen werkte een hard ingeschoten bal niet goed weg waardoor weer Silvia Smit de stand op 0-3 kon brengen. RKHVV gaf zich nog niet gewonnen en gooide alles in de strijd om de achterstand iets dragelijker te maken. Er waren wel mogelijkheden maar doelpunten bleven uit. In de 63e minuut werd het 0-4 door Simone Kets en zeven minuten later in de 70e minuut maakte Michaela Johnsson er gemakkelijk 0-5 van. In de 82e minuut redde Diede Baghus nog de eer voor RKHVV 1-5.

RKHVV - Heerenveen.

Meer foto’s van deze wedstrijd zijn hier te bekijken en te bestellen.

Komende zaterdag 21-02 speelt RKHVV Dames1 uit tegen Reigerboys Dames1 in Heerhugowaard.  Aanvang 15:00 uur.