Heren HV Huissen tanken vertrouwen, damesteam kansloos tegen Atlantis

Het eerste herenteam van HV Huissen speelde vanavond in sporthal de Brink tegen UDI 2 uit Arnhem. Na de nederlaag van vorige week tegen Swift was dit de gelegenheid voor het team om weer wat vertrouwen te tanken.

De wedstrijd van vorige week tegen Swift werd door de Huissense koploper in de eerste klasse oost kansloos verloren. Nu was de tegenstander het tweede team van UDI uit Arnhem, een laagvlieger in deze eerste klasse. Udi begon aan de wedstrijd met maar zeven spelers. Het team had niet de beschikking over wisselspelers en ook een coach was niet aanwezig. Winnen leek nog slechts een formaliteit voor de Huissenaren en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. UDI had het meeste balbezit maar wist daar niets of nauwelijks voordeel uit te halen. Iedere fout werd door Huissen afgestraft met vlijmscherpe counters. Toen het eindsignaal klonk stond de alleszeggende stand van 31-5 op het scorebord.
Door het verlies van vorige week staat Huissen nu aan kop in de eerste klasse, Has-Tu uit Nijmegen staat tweede met vier punten minder maar ook met twee wedstrijden minder gespeeld. Volgens coach Fred Wieland is iedere wedstrijd die nog gespeeld wordt een finale. Het behalen van het kampioenschap is mogelijk maar dan mogen er geen punten meer gemorst worden.

De heren van HV Huissen spelen 31 januari uit tegen Minerva uit Gaanderen.

FS_Handbal_heren_omroep_a04r1163
Maarten Knuiman had een groot aandeel in de score.
FS_Handbal_heren_omroep_a04r1255
Ricardo Cornelissen scoort voor HV Huissen
Damesteam kansloos tegen Atlantis

Het eerste damesteam speelde vanavond thuis tegen Atlantis uit Dronten. Atlantis staat op de vierde plaats in de tweede klasse oost, Huissen negende. Atlantis nam al snel in de wedstrijd een voorsprong. Huissen wist in de eerste 20 minuten van de eerste helft nog redelijk bij te blijven. Het verschil in doelpunten was in deze periode nooit groter dan drie. Atlantis had de beschikking over twee grote en krachtige middenopbouwsters waar de Huissense verdediging geen vat op kreeg. Ook de doelverdedigster van Atlantis bleek een sta-in-de-weg voor Huissen. Uiteindelijk verloor Huissen de wedstrijd met 16-24.