Omroep Lingewaard

Interactie tussen jong en oud door uitwisseling OBC en het Participatiepunt Gendt…

Derdejaars leerlingen van het OBC Bemmel leren door middel van gastlessen hoe ze activiteiten kunnen organiseren binnen de zorg. Participatiepunt Gendt heeft ondertussen een gastles gegeven.

Participatiepunt Gendt heeft de derdejaars leerlingen uitgenodigd om in de eerste weken van maart mee te komen helpen organiseren en uitvoeren van de activiteiten. Het is niet alleen leerzaam maar ook leuk om te doen.
Circa 50 leerlingen wandelen de komende weken mee met de wandelgroep op dinsdagmiddag en helpen met veel plezier  in de ruilwinkel Goed Spul.  Een paar van hen nemen een kijkje bij de Helpdesk ICT en bij het Répair Café. Elke ochtend rijden er enkelen een uurtje mee met de E-car om ouderen te vervoeren in het dorp.  Ook zullen leerlingen met belangstelling voor het eetcafé of de crea ochtend niet alleen toekijken, maar ze steken letterlijk, de handen uit de mouwen.

De vrijwilligers van het Participatiepunt vinden het leuk om op deze manier hun kennis en ervaring over te brengen op de jongeren. De ervaring leert dat de leerlingen met open armen worden ontvangen door de deelnemers aan de activiteiten.  In de eerste week al een groot succes met interactie tussen jong en oud.