Omroep Lingewaard

Jozef en Maria in de sneeuw tijdens een sfeervolle en gezellige kerstmarkt in Bemmel…

Het improvisatietalent van de organisatie van de kerstmarkt Bemmel 2017 is dit jaar wel erg op de proef gesteld. Door de slechte weersomstandigheden moest een behoorlijk aantal onderdelen worden aangepast. Zo kon het optreden van de koren op de Promenade op het laatste moment niet doorgaan. In goed overleg met de beheerder van de Theaterkerk konden de koren daar alsnog succesvol optreden. Daarnaast moest het kinderplein drastisch worden aangepast en werd op een creatieve manier een aantal attracties in een tent ondergebracht. Helaas is een flink aantal kraamhouders niet gekomen en besloten de wel aanwezige deelnemers, in verband met de steeds slechter wordende omstandigheden, eerder op te ruimen en huiswaarts te keren. Dat was jammer maar wel begrijpelijk.

Ondanks dat er minder bezoekers waren was het in de groots opgezette proeverij op de Markt super gezellig en waren de deelnemende ondernemers grotendeels tevreden. Ook bij de wensboom werden door de kinderen weer veel wensen ingeleverd. Vóór de kerst zullen hieruit nog de winnende wensen worden gekozen, die daarna in vervulling zullen gaan.
Bij de winkeliers en horecagelegenheden was sprake van een wisselend beeld. De bezoekers, die wel naar de kerstmarkt waren gekomen, trokken na de middag veelal naar de winkels, horeca-gelegenheden en overdekte kerstactiviteiten.

De levende kerststal bleef een groot deel van de dag bezoekers trekken. Jozef en Maria in de sneeuw is toch wel een echte kerstgedachte.

De ondernemersvereniging Bemmel bedankt zowel alle sponsoren als de organisatoren van de kerstmarkt met de vele vrijwilligers. Zonder deze inbreng en inzet was dit alles niet mogelijk geweest.