Lekdetec dwingt zevende wedstrijd af in strijd om landstitel!

De basketbalsters van Lekdetec hebben in de eindstrijd van de play-offs om de landstitel tegen Loon Lions een zevende wedstrijd afgedwongen.
De Bemmelse ploeg won voor eigen publiek de zesde wedstrijd met 77-69. Zaterdagavond valt in Landsmeer de beslissing.
Lekdetec had de eerste drie duels in de finale verloren, maar sloeg terug in de twee volgende ontmoetingen. Een zevende wedstrijd leek er niet te komen, want de Lions stonden bij rust met 32-25 voor.

Kluts kwijt
“In de tweede helft begonnen we niet helemaal scherp. Toen raakten we de kluts kwijt. Dat we het in de tweede helft weggeven kun je onze verdediging aanrekenen”, zegt Sharon Beld van Loon Lions.
Want in die knotsgekke tweede helft, met maar liefst 29 punten in het derde kwart, sleepte Lekdetec toch nog een beslissend duel uit het vuur. “We speelden de eerste helft niet zoals we konden. In de tweede helft speelden we weer als een echt team. En dan zijn we denk ik niet te stoppen”, zei Jill Bettonville van Lekdetec na afloop.

Zaterdag kan Lekdetec de eerste titel in de clubhistorie veroveren. Loon Lions heeft al vijf keer de Nederlandse titel gewonnen.