Lekdetec.nl blijft thuis ongeslagen

Lekdetec.nl had nog een kleine kans om als lijstaanvoerder de play-offs in te gaan maar dan moest er met 23 punten verschil gewonnen worden van Loon Lions Landsmeer en dat leek een te grote opgave. Maar een overwinning zou toch een goed gevoel geven voor de belangrijke wedstrijden die de komende weken voor de deur staan.

De eerste minuten hielden de ploegen elkaar in evenwicht maar halverwege het eerste kwart begon het initiatief over te hellen naar de kant van Loon Lions. De gasten uit Landsmeer speelden sneller en vonden elkaar makkelijker dan de speelsters van Lekdetec.nl. Via vooral Sharon Beld en Fieke Ligthart liep Loon Lions uit naar 12-19 na 10 minuten.

Omzettingen in de verdediging van de thuisploeg leidden er toe dat de schutters van Loon Lions moeilijker vrij kwamen. Maar ook de aanval van Lekdetec.nl bleef moeite hebben met de fysieke verdediging van de Landmeerse ploeg. Het goede nieuws was dat de eerste zes scores van zes verschillende speelsters kwamen; achtereenvolgens vonden Kris Biesters, Lisa Schoen, Lisanne de Jonge, Karin Kuijt, Yordi Kathmann en Jill Bettonvil de ring. Karin Kuijt bracht in de 17e minuut de score op 28-29 maar daarna kwamen de Bemmelse meiden 6 minuten lang niet tot scoren. De rust brak aan bij 28-32.

Het derde kwart was eigenlijk niet om aan te zien. Lekdetec.nl kwam het hele kwart alleen maar tot scoren vanaf de vrije worp lijn (10 uit 12) en bij Loon Lions wilde het schot bijna helemaal niet meer vallen. Laten we het kort houden over deze periode: Lekdetec.nl won met 10-7 waardoor de stand 38- 39 was na 30 minuten.

Loon Lions bleef veel fouten nodig hebben om de Bemmelse speelsters af te stoppen terwijl de verdediging van Lekdetec.nl steeds meer grip kreeg op het aanvalsspel van de gasten. Lekdetec.nl zette een effectieve press neer en via twee scores van Lisanne de Jonge nam Lekdetec.nl voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd de leiding. Twee driepunters op rij van Jacobine Klerx en een drive van Karin Kuijt bezegelden een 12-0 run en gaven de thuisploeg een 50-39 voorsprong. Het publiek geloofde nog even in een wonder en ging rechtop zitten maar zover lieten de gasten het niet komen. Driepunters van Randell van der Lee en Kim Hartman verkleinden de achterstand en het ging nu alleen nog om de eer. Lekdetec.nl bleef geconcentreerd en sloot sterk af met een drietje van Yordi Kathmann, een inside move van Jill Bettonvil en een rake vrije worp van Karin Kuijt waarmee de eindstand op 63-49 kwam.

Lekdetec_2014-11-16-21.10.46-1

Geen beste wedstrijd van beide ploegen maar wel een fijne overwinning voor Lekdetec.nl. Typerend was het schotpercentage van beide ploegen: Lekdetec.nl voor rust 28,1% en na rust 39,1%; Loon Lions voor rust 42,9%, na rust 20%… Het verschil zat hem daarnaast vooral in de vrije worpen: Lekdetec.nl schoot 22 uit 28 en Loon Lions 4 uit 9. dat zegt genoeg.  De overwinning telt en betekent een goede generale voor de komende bekerthriller in Wijchen tegen Binnenland Rotterdam.

Tekst: Lekdetec.nl

Foto’s: © Fons Sluiter en Brigitte van Heeswijk.