Lekdetec.nl Stoot Sterk Door Naar Finale Play-Offs

De spectaculaire serie in de halve finale van de play-offs in de VBL tussen Lekdetec.nl en CTO Amsterdam bereikte gisteravond in een nog nooit eerder zo volle Bongerd het hoogtepunt. De spanning voor de alles beslissende wedstrijd voor een plaats in de finale was van de gezichten van de speelsters af te lezen. In een fantastische ambiance kon de wedstrijd beginnen.

CTO startte sterk onder leiding van Janis Ndiba. Lekdetec.nl wist snel aan te pikken waardoor de wedstrijd in een gelijk opgaande strijd voortging. Bij de stand 14-16 had Lekdetec.nl al 2 driepunters binnen geschoten, maar dat was blijkbaar niet genoeg. Maar liefst 4 driepunters volgden in de laatste drie minuten van het eerste kwart waarmee de teller al op 6 stand door 5 verschillende schutters. CTO wist hier nog een veldscore tegenover te zetten waardoor het scorebord na 10 minuten op 30-18 stond.

Het tweede kwart antwoordde CTO met 2 driepunters, echter de Bemmelsen verzaakten niet en bleven goed volgen. Halverwege het kwart besloot Gabriëlle van den Bosch zich ook met het scoren te bemoeien en schoot maar liefst 4 verre driepunters op rij door de ring. CTO bleef als altijd knokken maar was tegen deze regen van driepunters niet bestand. Niet alleen in aanvallend opzicht stond het als een huis maar zeker ook in de verdediging waarin Kris Biesters als altijd voorop ging in de strijd halverwege was de stand 54-39 voor de thuisploeg.

Direct na de rust werd opnieuw de score geopend met wederom een driepunter, dit maal van Yordi Kathmann. Gedurende het derde kwart liep de marge op tot 20 punten met opnieuw 5 driepunters waarvan een eerste buzzerbeater van Jill Bettonvil tegen de 24-secondenklok en een driepunter van Lisa Schoen waarmee ook zij in het rijtje van schutters kon aansluiten. In de eindfase leek het CTO weer grip op de wedstrijd te krijgen en bracht de stand na 30 minuten op 63-76, waarna de tweede buzzerbeater van Jill roet in het eten gooide. Stand na 30 minuten 63-76.

Het laatste kwart werd door de Bemmelse vrouwen gecontroleerd uitgespeeld. Lisanne de Jonge wist de ring weer te vinden en pakte rebound op rebound en een schitterend block met steal in dit kwart. De eindzege kwam niet meer in gevaar en op slag van het eindsignaal barstte het vuurwerk los in de met fans volgepakte Bongerd. Eindstand: 93-76 en 3-2 in de serie. Lekdetec.nl door naar de finale.

Een serie om nooit meer te vergeten. Schitterend basketball met enorme hoogtepunten en diepe dalen maar vooral ook, in zowel Amsterdam als Bemmel, in een fantastisch ambiance en sfeer. Beide teams hebben een mooi visitekaartje afgegeven voor het vrouwenbasketball.

Nu op naar THE FINALS. Loon Lions here we come!