Lekdetec.nl Wint Nu Ook In Landsmeer

Voor de tweede keer stonden de bloemen klaar voor het team van Loon Lions dat bij winst in Landsmeer kampioen zou zijn. De vraag was of de vrouwen van Lekdetec.nl het kampioensfeest opnieuw konden uitstellen om zelf kans te blijven houden op het kampioenschap.

Het eerste kwart ging bijzonder gelijk op. De voorsprong wisselde maar liefst zeven keer van eigenaar in deze periode en dat zegt genoeg. Karin Kuijt liet direct al blijken in uitstekende vorm te verkeren door 8 punten te scoren in de eerste 10 minuten, waaronder 2 driepunters. Aan de kant van Loon Lions zorgden vooral Kim Hartman en Fieke Ligthart voor gevaar. Het publiek begreep al snel dat dit een boeiend gevecht ging worden en zorgde voor een geweldige sfeer. Bij 16-18 brak de eerste pauze aan.

Lekdetec.nl schroefde het tempo op en liet de bal zeer goed rondgaan. De veel geroemde verdediging van Loon Lions werd regelmatig van het kastje naar de muur gestuurd en kon niet voorkomen dat de Bemmelse schutters vier driepunters (2x Yordi Kathmann, Kris Biesters en Karin Kuijt) binnen schoten. Tel daarbij dat de verdediging van Lekdetec.nl niets weg gaf en Loon Lons dwong tot veel last-minute-schoten die regelmatig het doel volledig mistten. 10-24 was het resultaat van dit kwart en Loon Lions snakte naar de rust die kwam bij 26- 42.

Zoals zo vaak was het na de rust ineens een andere wedstrijd. Een paar minuten slaagde Lekdetec.nl erin om het verschil in stand te houden maar in de aanval werd nu gekozen voor langer balbezit in plaats van de in de eerste helft zo succesvolle snelheid. De gastvrouwen zetten alles op alles, speelden zeer fysiek en maakten veel persoonlijke fouten maar slopen wel dichterbij. Vooral Fieke Ligthart liet zich sterk gelden in de bucket en verkleinde bijna op haar eentje het gat tot 8 punten na 30 minuten: 43- 51.

Zou Lekdetec.nl instorten, was de vraag. Nadat Jill Bettonvil het verschil op 10 had gebracht (zij had een double- double 12 punten, 10 rebounds), kwam de thuisploeg via Kim Hartman en Sharon Beld op 5 punten. De Landmeerse speelsters gingen vol 1-tegen-1 naar het bord. Lekdetec.nl kraakte, maar brak niet. In deze cruciale fase liet Jacobine Klerx zien dat haar vechtersmentalteit van grote waarde is voor haar team. In de aanval scoorde Karin Kuijt vooral van achter de vrije worplijn 8 punten op rij terwijl Lisanne de Jonge haar ploeg voorging met 14 rebounds en 3 blocked shots. Loon Lions moest in de laatste minuten weer het bekende spel spelen van fouten maken om balbezit af te dwingen. Lekdetec.nl mocht in de laatste minuut 12 keer aanleggen voor een vrije worp en benutte er daarvan 8. Loon Lions kwam nog tot op 4 punten maar kreeg de gasten niet op de knieën: bij 69- 77 klonk het eindsignaal.

Een overwinning in Landsmeer was wat er dit seizoen nog aan ontbrak bij alle zeges van Lekdetec.nl. Door nu in het hol van de leeuw(en) te winnen, hebben de meiden uit Bemmel niet alleen de serie weer spannend gemaakt, maar ook een mentale blokkade verwijderd. Dit kon weleens een zeer belangrijke zege blijken te zijn. Maar goed, woensdag staan de teams weer tegenover elkaar (in Bemmel) en nog steeds is de situatie dat Loon Lions bij winst kampioen is. Maar de strijd is weer open en wie weet wat er nog voor moois te gebeuren staat!
Tekst: Lekdetec.nl
Archieffoto: © Fons Sluiter