Moeizame winst RKHVV op FVC

Na de historische overwinning van vorige week tegen het sterke MSC dat nog in de race was voor de titel in de hoofdklasse C kwam dit weekend FVC uit Leeuwarden op bezoek in Huissen. Speeldag 23 vorig weekend was misschien wel één van de meest glad verlopen rondes van het seizoen. Spanning, en cruciale duels in de slotfase van de competitie. Voor FVC was het doek definitief gevallen toen ze vorige week tegen de aanstaande kampioen SWZ Boso Sneek door de gehaktmolen waren gedraaid en gaan volgend seizoen een niveau lager spelen. Er stond weer een mooi voetbalweekend voor de deur. SWZ Boso Sneek kon kampioen worden thuis tegen De Bataven en de strijd onderin zou in alle hevigheid losbarsten.

Voor RKHVV was deze zondag de wedstrijd tegen FVC nog van groot belang. Bij winst zou de derde periode wel heel erg dichtbij komen. Het zou erbij blijven of afvallen in deze periode voor de Huissenaren, met de consequentie dat bij een nederlaag de kans er ooit weer bij te horen een stuk kleiner zal worden. Voor FVC stond er niets meer op het spel. Ze konden er een mooie uitgaansdag van maken naar het mooie Huissen. Maar dat wilde niet zeggen dat ze zich naar de slachtbank zouden leidden. De forse nederlaag van vorige week tegen Sneek zouden ze zeker willen wegspoelen en de competitie waardig afsluiten.

RKHVV ging als een ionenraket van start in de openingsfase en in de 2e minuut was het al raak voor de ploeg van Frans Koenen. Cem Köse kreeg de bal prima over links aangespeeld na een mooie combinatie met Maray Vahlkamp. Cem trok daarna naar binnen en schoof de bal fraai achter FVC doelman Tjibbe Hansma in de verre hoek 1-0. Een mooie opsteker voor de Huissenaren en het leek een “walk-over”te worden deze zondag voor RKHVV. Daarna werden er nog twee kansen om zeep geholpen door RKHVV. Maar FVC was niet plan om zich net als vorig weekend naar de slachtbank te leidden. De Friezen verzette zich fel en kwamen door René Hoen in 20e minuut weer op gelijke hoogte door enige aarzeling in de RKHVV verdediging 1-1. Vervolgens had RKHVV het meeste balbezit maar de organisatie stond niet naar behoren. Maar FVC kwam toch op een verrassende voorsprong door weer niet goed ingrijpen in de RKHVV verdediging. Karst Wouda scoorde de 1-2. En de schrik sloeg in de benen bij iedereen met een “blauw gevoel”. RKHVV ging nu volop de aanval zoeken om niet met een achterstand te gaan rusten. Je moet dan in supervorm zijn om er doorheen te breken na de rust. Maar zover kwam het gelukkig niet. In de 42e minuut kwam RKHVV weer op gelijke hoogte. De bal caramboleerde een paar keer rond binnen de zestienmetergebied en komt vervolgens voor de voeten van Omar Nejjari , en die wist hier wel raad mee 2-2.

Na de pauze kwam RKHVV sterk uit de kleedkamer. De formatie van Frans Koenen begon fel en zette de spelers van FVC constant onder druk. De Friezen kregen steeds meer moeite om het allemaal te kunnen belopen en een doelpunt kon niet uitblijven voor de Huissenaren. Eerst miste Omar Nejjari nog een prima kans omdat zijn lob niet hoog genoeg was om de Friese doelman te verschalken. Maar de voorsprong zou toch op het scorebord verschijnen. Leon Pruis ging op avontuur in de 61e minuut, maar werd net binnen de zestien op een ongeoorloofde manier onderuit gehaald. Vervolgens schoot Jelmer Goedhart de toegekende penalty onberispelijk binnen 3-2. De buit was binnen zou je denken maar de Friezen scoorde tot verbijstering van heel RKHVV toch de gelijkmaker. Na een miscommunicatie in de RKHVV verdediging schoof krachtpatser Ruurd Algra de bal gemakkelijk langs RKHVV doelman Jop Hemink 3-3. Een domper voor de Huissenaren. In de 80e minuut nog een grote kans voor RKHVV, maar Leon Pruis prikte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. RKHVV ging nu alles of niets spelen om de overwinning naar zich toe te trekken. En dat gebeurde ook. Jelmer Goedhart speelde zich prachtig vrij in de 83e minuut en liet de Friese doelman volstrekt kansloos 4-3. En twee minuten later in de 85e minuut was alles beslist. Na een vlotte aanval scoorde Leon Pruis de verlossende 5-3.

Door deze overwinning is RKHVV weer een stukje dichter bij de derde periode gekomen. De ploeg van Frans Koenen lijkt op weg naar een historisch seizoen en heeft nog één overwinning nodig om deze prijs in de wacht te slepen. En RKHVV kan bogen op uitstekende cijfers in de slotfase van de competitie.

Volgend weekend speelt RKHVV uit tegen SWZ Boso Sneek de kampioen van de hoofklasse C. Aanvang van deze wedstrijd op Sportpark Molenkrite is om 14:00 uur.