Omroep Lingewaard

Nationale sportweek in Lingewaard…

Van 9 tot 17 september promoot Lingewaard de sport door middel van de Nationale Sportweek. Tijdens de sportweek lichten we de sport in Lingewaard uit. Daarnaast kunnen inwoners proeven aan diverse sporten en bewegen middels open trainingen of clinics. De kick-off van de sportweek vindt plaats op 9 september op de markt in Huissen tijdens LingewaardUIT! Kom naar de warming-up om 12:00 voor het eerste gratis sportmoment.

In Lingewaard zijn er tal van sportverenigingen en organisaties die sport- en beweegactiviteiten aanbieden voor jong en oud. Ondertussen worden er steeds meer activiteiten georganiseerd waar sporters van diverse niveaus aan mee kunnen doen. Zo wordt er in september gestart met Walking Football voor sporters van 60 jaar of ouder die niet meer hard kunnen lopen. Deze activiteit is niet alleen gezond, het is ook nog eens heel gezellig. In Doornenburg wordt door verenigingen samengewerkt aan een heus sportdorp met activiteiten voor jong en oud. En in Gendt is er een start gemaakt met leuke sportinstuif voor allochtone en autochtone kinderen. Jongeren kunnen bij vrijwel iedere vereniging wel sporten en voor individuele sporters zijn er mogelijkheden op het gebied van fitness en hardlooproutes zoals in park Lingezegen.

Tijdens de Nationale Sportweek promoten de Sport, en Cultuurcoaches van Stichting Welzijn Lingewaard de sport in het algemeen. De hele week kan worden genoten van sportactiviteiten. Dat begint met een kick-off tijdens LingewaardUIT! op de markt in Huissen op 9 september vanaf 12:00. Er zijn die dag tal van demonstraties of mogelijkheden om eens een sport uit te proberen. Verder vinden er een drietal challanges plaats voor jong en oud waarmee de titel “ sportiefste van Lingewaard” verdient kan worden.
Om 12:00 trapt instructeur Menno van Megen af met een warming-up voor jong en oud waar iedereen vrolijk van wordt. Door mee te doen verbrand u wat kilo calorieën en maakt u geheel gratis een gelukshormoon aan. Wie wil dat nou niet? Dus kom mee doen en vindt wat geluk! Kijk op Facebook(@welzijnLingewaard) voor meer informatie.