Omroep Lingewaard

Nederlaag voor RKHVV tegen koploper SWZ Boso Sneek

Vandaag werd de twaalfde speelronde in de hoofdklasse C gespeeld. En een absolute topper op de Blauwenburcht tussen RKHVV en SWZ Boso Sneek. Sneek was de koploper en RKHVV bezette een fraaie vijfde plaats. In deze wedstrijd zou er gestreden worden voor elke meter. Bij winst van de thuisclub kon de koploper bijgehaald worden. De achterstand van RKHVV op Sneek bedroeg maar drie punten.

RKHVV had zeker moed gekregen van de resultaten van de afgelopen vier wedstrijden die allemaal gewonnen werden. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen deze zondag. Maar wat zeggen goede resultaten uit het verleden, immers dat biedt geen enkele garantie voor weer een goede wedstrijd en winst.

Sneek begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase al gelijk een paar kansjes via hun sterke spits Age H Boersma. Maar tot scoren kwamen de Snekers niet. RKHVV kwam steeds beter in de wedstrijd en had de score moeten openen. Maar de kansen die ze kregen werden niet benut. In de 15e minuut komt Sneek op een 0-1 voorsprong. Een corner werd door Age H Boersma door mistasten in de RKHVV verdediging simpel binnen gekopt. Vervolgens werd het een open wedstrijd met mogelijkheden voor beide doelen.

Dan de 45e minuut. Een onschuldige overtreding van Fatih Sprenkel op Erolind Derguti werd door Scheidsrechter Puts beoordeeld als natrappen, en Fatih kon met rood vertrekken. Een domper voor de Huissenaren zo vlak voor de rust. Niemand begreep deze kaart.

In de tweede helft was het geen wedstrijd meer. RKHVV probeerde er nog iets van te maken, maar Sneek liet zich niet van de wijs brengen met één mannetje meer op het veld. In de 51e minuut viel de 0-2 voor Sneek. De maker was invaller Tjeerd Andringa die de bal hard achter RKHVV doelman Jop Hemink schoot.

De wedstrijd was gelopen. In de slotfase maakte Boersma nog twee doelpunten en bepaalde de eindstand op 0-4. De uitslag was duidelijk geflatteerd te noemen maar er is geen man overboord.

Komende zondag 14/12 speelt RKHVV weer thuis. Nu tegen MSC uit Meppel. Aanvang 14:00 uur.