Omroep Lingewaard

Olympisch bokser La Cruz nu ook bij Toppers Bij Jou Op School…

Olympisch bokser La Cruz nu ook bij Toppers Bij Jou Op School

Het Gelderse sportstimuleringsproject Toppers Bij Jou Op School, waarvan Topsport Gelderland initiator is, heeft een bijzondere naam toe kunnen voegen aan haar lijst met sporters. Bokser Enrico La Cruz uit Huissen is voortaan ook beschikbaar om zijn verhaal in de klas te doen. Ruim twintig Gelderse sporters zijn momenteel aangesloten bij Toppers Bij Jou Op School. Zij vertellen in de bovenbouwgroepen van basisscholen in Gelderland en de eerste twee klassen van het middelbaar onderwijs over hun sport, voeding, de combinatie met school en meer. Ook geven ze clinics.

“Met Enrico kunnen we niet alleen een mooie naam toevoegen aan ons rijtje sporters dat voor een groot deel uit jongere talenten bestaat”, meent Ferry Greevink, die namens Topsport Gelderland het project in goede banen leidt. “Hij brengt ook een totaal andere sport bij Toppers Bij Jou Op School. We hadden nog geen bokser beschikbaar, waar we onder meer wel meerdere atleten, wielrenners en korfballers naar de scholen kunnen sturen. En we zijn ook blij dat zich weer nieuwe sporters aansluiten, want we gaan inmiddels per jaar bij meer dan vijfenzestig klassen op bezoek. We inspireren zo duizenden Gelderse kinderen om zelf ook gezond te leven en liefst veel te sporten.”

Over Topsport Gelderland
Topsport Gelderland is dé partij op het gebied van talentontwikkeling in de sport en daarom onmisbaar bij het faciliteren, ondersteunen en begeleiden van de Gelderse talenten. Waar zij achter de schermen hard werkt om het beste uit de talenten naar boven te halen, biedt Topsport Gelderland voor de schermen letterlijk en figuurlijk een podium voor talent. Door middel van een uitgebreid faciliteitennetwerk biedt Topsport Gelderland haar talenten het optimale. De organisatie doet dit in nauwe samenwerking met NOC*NSF, de Provincie Gelderland en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.