RKHVV Dames1 wint op zijn “Duits” van Reiger Boys Dames1

Carnaval is weer verleden tijd. De mombakkes zijn bij vele mensen weer van hun gezichten gehaald. De Schmink is verwijderd. De boerenkielen en versierselen zijn weer voor één jaar in de kast opgeborgen. Het gewone leven is weer opgepakt. Zo ook voor de Dames van RKHVV1.

Deze zaterdag ging competitieronde nummer 14 van start, en ging de reis naar het verre Heerhugowaard, dat ligt in de provincie Noord Holland. De tegenstander was Reiger Boys Dames1. Een busreis van 3 uur, en 300 km retour Heerhugowaard.

De winter lijkt weer voorbij, maar slecht weer is nog lang niet op. De reis was grotendeels regenachtig. Maar eenmaal aangekomen in Heerhugowaard was het droog en scheen de zon.

Reiger Boys zit in een moeilijke fase en zijn rode lantaarndrager op de ranglijst met slechts negen puntjes uit 13 wedstrijden. En een doelsaldo van 7-30. In de thuiswedstrijd vorig jaar oktober won RKHVV na een moeizame eerst helft met 4-1 na doelpunten van Suus Daniëls en Marieke van Ottele. Allebei tweemaal.

Vanaf het begin signaal was het al gelijk duidelijk wie de baas was op het veld. RKHVV bepaalde het spelbeeld en het was een wonder dat er geen doelpunten vielen voor de Dames uit Huissen. Kansen waren er genoeg voor RKHVV maar er was geen creativiteit voor het doel van Reiger Boys om de score te openen. Reiger Boys kon aanvallend weinig creëren maar tot verbazing van iedereen kwamen de reigertjes toch op een voorsprong. Een vrije trap richting Huissens doel werd niet goed weggewerkt en Jaimy Visser schoot de bal via de vingertoppen van RKHVV doelvrouwe Ashley Laurentzen in het doel 1-0. Na dit doelpunt gooide Reiger Boys alles in de strijd om de voorsprong tot aan de rust te behouden. En dat lukte.

Het moest dan maar in de tweede helft gebeuren voor RKHVV. Het tempo werd opgeschroefd en het was wachten op een Huissens doelpunt. Na een paar kansen gemist te hebben kwam dan toch de zeer verdiende gelijkmaker in de 65e minuut. Een hoge stuiterbal verdween over een verdedigster van Reiger Boys heen en Marieke van Ottele was er als de kippen bij om de bal in het doel te koppen 1-1. RKHVV gooide er nog een schepje bovenop om de wedstrijd in winst om te zetten. En dat zou ook gebeuren ver in blessuretijd. Een vrije trap voor RKHVV net buiten de zestien werd fraai door Carolien Filippo in de kruising geschoten 1-2. Direct daarna floot scheidsrechter M. Kees voor het einde.