RKHVV Dames1 wint van Jong Twente

Na het gelijke spel van vorige week tegen Wartburgia ging RKHVV Dames1 deze zaterdag op bezoek bij Jong Twente. Een wedstrijd die voor beide teams van waarde waren. Jong Twente moest winnen om niet in de narigheden te geraken door op een nacompetitie plaats te eindigen voor degradatie wedstrijden. En RKHVV Dames1 moest de nog resterende wedstrijden winnen om nog aanspraak te kunnen maken voor het kampioenschap. Een afstraffing voor de Huissense Dames zou noodlottig zijn. Dan is de competitie over en uit en spelen ze nog voor een zo hoog mogelijke rating.

Het was koud en regenachtig deze zaterdag waar RKHVV Dames1 haar wedstrijd speelde tegen Jong Twente op het trainingscomplex van het “Fanny-Blankers-Koen-Stadion in het Overijsselse Hengelo.In openingsfase van deze wedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer met kleine kansjes voor beide doelen maar gescoord werd er niet. Alleen een buitenspeldoelpunt van Jong Twente werd afgekeurd. Vervolgens was RKHVV Dames1 veel sterker en kreeg in de 20e minuut een vrije trap op de rand van de zestien. Zoals gebruikelijk ging Carolien Filippo achter de bal staan. En zoals al vaker dit seizoen schoot ze de bal fantastisch in het doel 0-1. Lang plezier had RKHVV Dames1 niet aan deze voorsprong. Na een goed uitgespeelde aanval komt Jong Twente op gelijke hoogte in 38e minuut door een doelpunt van Melanie Kok 1-1. Maar de Huissense vrouwen gaan toch met een voorsprong in de 45e minuut de rust in. Weer was het Carolien Filippo die scoorde. Ze schoot het leer van grote afstand via de vingertoppen van de Jong Twente keepster Kimberly Heijne in het doel 1-2.

Na de rust weer een sterker RKHVV Dames1. De Huissense Dames domineerde de wedstrijd en kwam niet meer in gevaar. In de 50e minuut is de wedstrijd beslist. Kelly de Poel komt op rechts in balbezit, dolt een paar tegenstanders en zet de bal fraai voor het doel, en Gila Kruijsen stond op de goede plaats om het leer schitterend in het doel te werken. Haar eerste doelpunt dit seizoen en ze was er ook blij mee 1-3. In de 75e minuut een strafschop voor RKHVV Dames1. De ingevallen Marieke van Ottele ging op avontuur naar het Jong Twente doel, maar werd binnen de zestien moedwillig en zonder overtuiging om de bal te spelen onderuit gehaald door de Jong Twente doelvrouwe Kimberly Heijne. Rood zou je denken maar ze kwam er goed vanaf met geel. Door deze actie raakte ze ook nog geblesseerd en moest zich laten vervangen. De strafschop werd daarna jammerlijk gemist door Suus Daniels. Niet veel later in de 72e minuut dan toch de 1-4. Na wat gefriemel voor het doel van Jong Twente werkte Marieke van Ottele de bal in het doel.
Dit was tevens de eindstand.

RKHVV dames in bus
Feestje in de bus na afloop van de wedstrijd. © Willie Sluiter

Door deze goede en verdiende overwinning doen de RKHVV Dames nog steeds mee voor het kampioenschap, maar dan zullen ze de nog resterende wedstrijden allemaal moeten winnen en hopen dat Buitenveldert en Saestum met een complete instorting te maken krijgen.
Volgende wedstrijd van RKHVV Dames1 is op zaterdag 11/04 thuis tegen Fortuna Sittard Dames1. Aanvang 15:30 uur.