RKHVV gaat vrolijk de winterstop in na winst op MSC

Na de geflatteerde nederlaag van vorig weekend tegen koploper SWZ Boso Sneek stond deze zondag weer een topper op het programma. RKHVV dat op een gedeelde vijfde plaats stond kreeg bezoek van MSC uit Meppel. MSC was de nummer twee op de ranglijst. Bij winst zouden de Huissenaren prima zaken doen en kunnen dan ontspannen de winterstop ingaan. Maar MSC is geen gemakkelijke tegenstander waar je zomaar van wint.

RKHVV begon goed aan de wedstrijd maar had al vroeg in de wedstrijd op een achterstand kunnen komen. De lat bracht redding na een kopbal van Kaj van Duuren. Vervolgens komt RKHVV uit een razendsnelle aanval in de 4e minuut op voorsprong. Maray Vahlkamp werd binnen de zestien naar het kunstgras gewerkt en scheidsrechter Lensink twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Jelmer Goedhart schoot de bal hard achter MSC doelman Marc Holterman 1-0. Tien minuten later was weer raak voor de RKHVV. Cem Köse kon de bal na een fraaie combinatie tussen Joey de Haan en Omar Nejjari in het doel tikken 2-0. In de 18eminuut komt MSC terug in de wedstrijd. Een haarscherpe corner van Stefan Bollen werd ongelukkig in eigen doel gewerkt 2-1. Het geloof was terug bij MSC voor een goed resultaat. De ploeg uit Meppel kreeg daarna nog een paar goede kansen. De mooiste was voor Jos Fidom. Maar voor open doel miste hij klungelig. In de 28e minuut ontsnapte RKHVV miraculeus aan de gelijkmaker toen de bal van de lijn werd gehaald. Gescoord werd er daarna niet meer.

Kort na de hervatting leek de wedstrijd beslist. Cem Köse zette RKHVV met een prachtig doelpunt op een 3-1 voorsprong. MSC ging nu volop op de aanval spelen en kreeg zijn kansen. Maar RKHVV speelde met passie en strijd en overleefde de Meppelse storm. Vlak voor tijd in de 89e minuut komt MSC door Jos Fidom na een foutje van Marc van Ansem op 3-2. De resterende tijd was het alle hens aan dek voor RKHVV. Maar de voorsprong gaven ze niet meer uit handen. De eindstand werd 3-2 voor RKHVV.

Door deze overwinning staat RKHVV samen met Juliana’31 en Rohda Raalte op een gedeelde derde plaats. Een prima prestatie voor de ploeg van trainer Frans Koenen. Ook in de tweede periode staat RKHVV bovenaan.

RKHVV hervat de competitie op 25 januari 2015 met een uitwedstrijd tegen Juliana’31 in Malden.

Aanvang 14:00 uur.