RKHVV – Germania kleurt rood (Update met wedstrijdverslag)

RKHVV pakt de draad weer op
Het was lente op deze zondag. De winterjassen,wollen mutsen,en handschoenen waren voorlopig opgeborgen in de kast. Gegiechel,een lach langs de lijn:dat zijn de lentekriebels.De lucht was nog blauwer dan blauw. Deze kleur kwam mooi overeen met het blauwe tenue van RKHVV. Hoe mooi kan het dan zijn langs de lijn. Iedereen blij gestemd en dat moest dan maar gevierd worden met een overwinning voor de ploeg van trainer Frans Koenen op Germania uit Groesbeek.
Germania begon goed aan de wedstrijd en kreeg al gelijk in de openingsfase een paar mogelijkheden om op voorsprong te komen. Maar Derek de Bruin en Wesley Deenen zagen hun kansen over en naast vliegen. In de 15e minuut claimde Germania een penalty na een overtreding op Wesley Deenen. Maar scheidsrechter N. Zeeman zag er tot opluchting van RKHVV niets in dit delict. Even later weer een kans voor Wesley Deenen van Germania maar de bal ging rakelings naast het doel. Één minuut later was er weer een struikelpartij binnen de zestienmeter. Nu voor het doel van Germania. Lars Matse liet zich na een fraaie aanval van RKHVV te gemakkelijk vallen. Ook dit voorval wuifde de arbiter weg. In de 38e minuut dacht RKHVV op voorsprong te komen. Maar het doelpunt van Cem Köse werd om onduidelijke redenen afgekeurd. In 43e minuut ontsnapte RKHVV aan een achterstand toen Wesley Deenen op de lat schoot. Vervolgens ging RKHVV steeds beter voetballen en toonde aan dat ze niet voor niets op de vierde plaats van de ranglijst staan. De verwachte 0-0 ruststand kwam er niet. RKHVV kwam in 45e +1 minuut door gemier in de Germania verdediging op voorsprong.  Jelmer Goedhart was de maker van dat fraaie doelpunt 1-0.
Na de pauze was het gedaan met Germania. Er was maar één ploeg die voetbalde, en dat was RKHVV. De Huissenaren lieten de ploeg van trainer Piet de Kruif alle hoeken van het veld zien. Daarbij haalde de Groesbekers zichzelf compleet uit de wedstrijd door bij elk wissewasje te gaan reclameren bij het arbitrale trio. In de 59e minuut was alles beslist. Na een prima actie van Cem Köse over links legde hij de bal breed op Keverley Albertus, Keverley hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten 2-0. In de 74e minuut trof Leon Pruis van RKHVV met een verwoestende uithaal nog de paal. Vervolgens had RKHVV nog voldoende mogelijkheden om de score nog verder op te voeren, maar door goed keepers werk van Germania doelman Bart van Beek liep RKHVV niet verder uit. In de 85e minuut komt Joey de Haan een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken. Maar de 3-0 zou toch op het scorebord verschijnen. Omar Nejjari komt in balbezit en schiet de bal hard langs Germania doelman Bart van Beek. Maar tot verbaasheid van iedereen steekt de assistent scheidsrechter zijn vlag pierrecht de lucht in voor buitenspel. Maar na enig twistgesprek met N. Zeeman langs de zijlijn werd het doelpunt toch goedgekeurd.
Een mooie overwinning op deze fraaie lente dag voor RKHVV.  We kunnen weer naar boven kijken.
Komend weekend speelt RKHVV uit tegen Rohda Raalte. Aanvang 14:00 uur. Deze wedstrijd is van groot belang voor RKHVV. Bij winst heeft RKHVV de tweede periode voor het grijpen.