Omroep Lingewaard

RKHVV onthoofd in Raalte na 4-0 nederlaag

Na de soevereine overwinning van vorig weekend tegen het arme en zwalkende Germania stond dit weekend de wedstrijd uit tegen Rohda Raalte in het programmaboekje. Voor RKHVV altijd een hinderlijke opdracht om de punten mee naar Huissen te nemen. Maar dat wil niet zeggen dat de Frans Koenen brigade niet kan winnen op Sportpark Tijenraan in Raalte. In de thuiswedstrijd werd er in het begin van het seizoen nog gewonnen van Rohda Raalte. Het was destijds de eerste nederlaag van dit seizoen voor de ploeg van Martin Drent. RKHVV stond er rooskleurig voor op de ranglijst met een vierde plaats en deze wedstrijd was van essentieel belang voor de tweede periode. Winst betekende dat deze periode voor het bemachtigen lag. Een gelijkspel zou betekenen dat er nog mogelijkheden zijn, maar dan moet er wel gewonnen worden in Malden tegen Juliana’31. Een afstraffing deze zondag voor RKHVV zou desastreus zijn en gaat SWZ Boso Sneek die al is uitgespeeld de geschiedenisboeken in als winnaar van deze tweede periode.

Het eerste half uur van deze wedstrijd op de omgeploegde aardappelakker was geheel voor RKHVV. Kansen waren er genoeg voor de Huissenaren. Maar Cem Köse en Maray Vahlkamp kregen de bal in de openingsfase niet langs Rohda Raalte doelman Jens Veldwachter. In de 9e minuut moest RKHVV noodgedwongen al de eerste wissel toepassen. Willem Jan Bootsma kwam ongelukkig in botsing met een Rohda Raalte speler en bij zijn val raakte zijn schouder uit de kom. Een aderlating voor RKHVV.In de 13e minuut kreeg Rohda Raalte zijn eerste kans en die was gelijk raak. Boy Boeloediti kon onbelemmerd binnen schieten 1-0. Het was vervolgens aan RKHVV doelman Jop Hemink te danken dat Rohda Raalte de score niet verder uitbreidde. Dan de 31e minuut van de wedstrijd. In deze minuut werd Rohda Raalte duidelijk bevoordeeld. Maray Vahlkamp werd net voor de zestienmetergebied onderuit getrapt maar de scheidsrechter besloot om direct te fluiten voor deze wandaad. Had hij de voordeelregel toegepast dan was RKHVV door Cem Köse op gelijke hoogte gekomen en was de wedstrijd misschien anders verlopen. Een foutje van de scheidsrechter. De vrije trap die het gevolg was werd door Jelmer Goedhart op de lat van de Sallanders geschoten. In de 45e minuut verdubbelde Rohda Raalte de voorspong. Weer was het Boy Boeloerditi die met een fraaie voetbeweging de bal in de kruising draaide 2-0. De vrolijke gemoedstoestand sloeg om bij de RKHVV supporters, en begonnen te morren.

In de tweede helft kwam RKHVV ondermaats uit de kleedkamer en de wedstrijd was al direct beslist in de 47e minuut. Dennis Hettinga troefde Bas Witjes af en kon de bal vrij simpeltjes in het doel tikken 3-0. Daarna probeerde RKHVV er nog iets van te maken maar het was niet meer overtuigend wat RKHVV liet zien. De ploeg van Frans Koenen nam geen risico meer om kaarten en blessures op te lopen. Rohda Raalte kreeg in het verdere verloop van de wedstrijd nog een aantal riante mogelijkheden om meer doelpunten te maken, maar verzuimde dit. In de 44e minuut werd het nog 4-0 voor Rohda Raalte. Lars kamperman kopte een corner vrij eenvoudig in het RKHVV doel.

Komend weekend 22 maart speelt RKHVV de verre uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 in Haren (Gemeente Groningen) Aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.