RKHVV: ‘Stiekem dromen van een tweede plaats..’

Na een bewogen paasweekend is de hoofdklasse C in zijn eindfase terecht gekomen. Daarin gaan nu de echte beslissingen vallen.
Na het gelijke spel van vorig weekend op paaszaterdag tegen Juliana’31 bracht RKHVV deze zondag een bezoek aan Sportpark Marsdijk in Assen. De 22e speelronde tegen Achilles1894 stond op het programma en nog een aantal boeiende wedstrijden in de hoofdklasse C waarin RKHVV actief is. Het is ’s avonds weer langer licht, de middagtemperatuur komt weer in de dubbele cijfers en de winterjas kan de kast in, het is lente. Een mooie aangelegenheid om er weer wat meer op uit te gaan. Bijvoorbeeld om naar Assen te rijden om RKHVV die dit seizoen boven verwachting presteert aan het werk te zien. Assen is een gemeente en stad in het noorden van de Nederlandse provincie Drenthe, waarvan het de hoofdstad is.

In de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Assen won RKHVV vrij gemakkelijk met 3-0. Of het nu weer zo simpel gaat tegen Achilles1894 die nog volop tegen degradatie strijd was moeilijk te voorspellen. Vorige week behaalde Achilles1894 in een “zespuntenwedstrijd” een zeer belangrijke overwinning tegen medeconcurrent Germania waardoor ze op een veilige 10e plaats beland zijn met 25 punten uit 21 wedstrijden. Om nog verder te stijgen op de ranglijst moest de ploeg uit Assen winnen van RKHVV. Maar ook voor de equipe van trainer Frans Koenen was deze wedstrijd nog van groot belang. Wilden de Huissenaren nog een rol van betekenis spelen in de 3e of vervangende periode dan moest er gewonnen worden in Assen. Een puntenverdeling was niet genoeg. Zaak voor de Huissenaren was het om met een hoop energie, strijd en goed voetbal de overwinning over de streep te trekken. En dan zagen we wel tegen de klok van 16:00 uur wel weer hoe de stand eruit zag. Al met al een prachtige zondag waarin van alles kon gebeuren.

RKHVV begon niet goed aan de wedstrijd er ging veel mis bij de Huissenaren. Een slechte aanname, treuzelwerk, slechte passing en een tempo van niks. Het leek alsof RKHVV met een zak aardappelen op de rug speelde.In de 2e minuut werd een Achilles1894 speler op het net/niet randje van buitenspel teruggefloten. Mazzel voor RKHVV. Achilles1894 zat RKHVV vervolgens fel op de huid en kreeg daardoor een aantal grote kansen zoals in de 6e minuut. In deze minuut ontsnapte RKHVV miraculeus aan een achterstand toen de verdediging weer niet goed stond. Maar Jelmer Goedhart werkte de bal via de binnenkant van de paal ternauwernood uit zijn eigen doel. Het was uitstel van executie voor RKHVV. Maar in de 13e minuut kwam de ploeg van Frans Koenen toch op een achterstand toen de achterste linie aan gort was gespeeld en Achilles1894 aanvaller Wouter van der Molen de bal simpel in het doel kon schieten 1-0. In het verdere verloop van de wedstrijd spartelde RKHVV als een gewonde zeehond die bezig was met zijn laatste levensfase. Maar Achilles1894 verzuimde de Huissenaren op een onoverbrugbare achterstand te zetten door een aantal goede mogelijkheden om zeep te helpen. Maar ik moet ook wel even schrijven dat RKHVV doelman Jop Hemink prima zijn doel stond te verdedigen, en hield zijn club met een paar prima reflexen op de been.

Ruststand 1-0 voor Achilles1894. En de Huissense supporters waren chagrijnig van het vertoonde spelbeeld van hun club.

Dan de tweede helft. Er kwam wat meer leven in de brouwerij. Wat er gebeurd is in de kleedkamer weet ik natuurlijk niet maar er stond een heel ander RKHVV aan de aftrap. Er was een wissel toegepast en dat pakte goed uit. RKHVV verscheen veel vaker op de helft van de tegenstander en was de bovenliggende partij. Zo zie je maar dat er in het voetbal onwaarschijnlijke dingen kunnen gebeuren. Hoewel RKHVV pas na de rust beter ging voetballen creëerde ook Achilles1894 nog een paar aardige kansen. Maar Ramona Djababoe en Ewout Wolf wisten het net niet te vinden. In de 64e minuut een grote kans voor Joey de Haan maar de Achilles1894 doelman redde fraai. Dan de 66e minuut. Een cruciale minuut voor RKHVV. Door een verkeerde passing op het middenveld lag alles open en kon Ramona Djababoe van Achilles1894 moederziel alleen doorgaan op Jop Hemink. Maar door enig treuzelwerk en een verkeerde keuze belandde de bal via Ewout Wolf en een leeg doel op de paal. De Huissense supporters zagen dit sissend en puffend aan. Dan de 76e minuut. RKHVV komt op gelijke hoogte. Omar Nejjari schoot met een stiftje de bal tegen de onderkant van de lat en Joey de Haan was er als de kippen bij om de bal in het doel te werken 1-1. In de 81e minuut was er nog een vervelende wending voor RKHVV speler Cem Köse. Een speler van Achilles1894 was zo vriendelijk om Cem Köse een racistische leus naar zijn hoofd te slingeren. Het woord zal ik maar niet opschrijven. Toen Cem hier begrijpelijk op reageerde door enig duw en trekwerk werd hij ook nog eens op een gele kaart getrakteerd met een schorsing als gevolg. Triest dat dit moest gebeuren. Niet veel later in 86e minuut komt RKHVV zelfs op een voorsprong. Joey de Haan leverde over rechts een prima voorzet af en Omar Nejjari kopte de bal schitterend in de verre hoek 1-2. En zo gingen de Huissenaren gezien de belabberde eerste helft toch nog met een polonaise en de punten de bus in richting Huissen en mogen de “blauwen” zelfs voorzichtig dromen van een tweede plaats op de ranglijst.
I
Volgende week 19/04 speelt RKHVV uit tegen MSC in Meppel. Aanvang van de wedstrijd 14:00 uur.

Verslag: Willie Sluiter/RKHVV
Archieffoto: © Fons Sluiter