RKHVV Vr1 wint van Woezik Vr1

Topklasser RKHVV Vr1 heeft ook haar tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. In Woezik werd tegen deze hoofdklasser met 1-3 gewonnen. Vooraf waren de Huissense vrouwen er niet gerust op want Woezik VR1 is geen tegenstander die je zomaar even aan de kant speelt. Een ploeg met voetbalkwaliteiten en een sterk voetbalverleden. Komend seizoen worden ze zelfs getipt als de kampioen van de hoofdklasse. Maar vanaf de aftrap liet RKHVV er geen (kunstgras) over groeien en bezorgde de thuisclub met goed combinatievoetbal al direct voor grote problemen. De dames uit Woezik kregen geen vat op het sterke spel van de Huissense vrouwen. In de 8e minuut komt RKHVV dan ook al op een voorsprong. Anne Tankink werkt een strakke corner ietwat gelukkig door een woud van benen in het doel 0-1. Niet veel later verdubbelde RKHVV haar voorsprong. Na een afgemeten dieptepass van Michelle van der Laan kon de gevaarlijke en rappe RKHVV spits Anne Maguire alleen op weg naar het Woezik doel. En ze maakte deze kans efficiënt af 0-2. Toen Anne Maguire er ook nog 0-3 van maakte leek de wedstrijd beslist. Vlak voor de rust had RKHVV de vrouwen uit Woezik nog meer pijn kunnen doen maar de kansen die RKHVV kreeg werden niet verzilverd.

In de tweede helft hoefde RKHVV niet meer zo nodig. De formatie van trainer Frans Koenen liet de bal soepel rond gaan en kwam niet meer in de problemen. Ook niet toen Woezik er nog 1-3 van maakte. In de slotfase, waarin de regen inmiddels met bakken naar beneden kwam, waren de beste kansen voor de Huissense topklasser. De RKHVV spitsen wisten echter niet meer te scoren, waardoor het bij deze terechte en verdiende stand van 1-3 bleef.

Door deze fraaie overwinning hebben de Dames van RKHVV zich voor 99,9 procent geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker.

Komende vrijdag speelt RKHVV Vr1 haar laatste bekerwedstrijd thuis tegen AZSV uit Aalten. Aanvang: 20:00 uur.

U komt toch ook kijken om de dames van RKHVV een steuntje in de rug te geven.