RKHVV wint van Be-Quick1887

RKHVV wint van Be-Quick1887 dankzij een droom doelpunt van Keverley Albertus 0-1

Na de beker en inhaalronde van vorige week kwamen dit weekend alle ploegen in de weer om de slag voor de punten. Het beloofde weer een enerverend en boeiend voetbalweekend te worden. Met voor de meeste ploegen nog acht of negen speelrondes te gaan wordt iedere wedstrijd en elk punt nu van cruciaal belang.

RKHVV had zich vorige week een slechte dienst bewezen door te verliezen van Rohda Raalte. Door deze nederlaag ging de tweede periode titel aan de neus voorbij voor de Huissenaren.

Deze zonnige zondag ging de verre reis naar Haren (Gemeente Groningen) om in “Stadion de Essenberg” Be-Quick 1887 te ontmoeten. Be Quick 1887 kon met het nodige zelfvertrouwen en met de borst vooruit aan de aftrap verschijnen na de overwinning van vorige week tegen Germania. Het mag dan ook duidelijk zijn dat het een hels karwij zou worden voor de ploeg van trainer Frans Koenen om de punten mee naar Huissen te nemen. In het recente verleden was een bezoek aan “Stadion de Essenberg” in Haren voor RKHVV altijd een struikelblok. Er werden vaak fikse nederlagen geleden.

RKHVV uit of thuis is dit seizoen een heel ander verhaal. Een overwinning voor de thuisploeg was dan ook het meest voor de hand te liggen. Maar de Huissenaren waren niet kansloos in Haren. Dat geeft de grilligheid en wisselvalligheid aan van de ploeg. Met een tomeloze inzet en volle overgave moest er gestreden worden in Haren voor een goed resultaat. En als RKHVV in de nog resterende wedstrijden een serie weet neer te zetten ligt er misschien nog wel meer in het verschiet. En voetbal is geen spelletje van wetmatigheden, het onvoorspelbare karakter ervan maakt het daarom ook wel zo leuk. Voldoende ingrediënten waren er dus aanwezig voor een spannend en naar hopende onderhoudend duel.

RKHVV begon prima aan de wedstrijd en Omar Nejjari had in de 4e minuut de score moeten openen. In vrije positie schoot hij de bal rakelings naast. RKHVV was vervolgens de toonaangevende ploeg. De Huissenaren lieten de bal lekker rond gaan en Be-Quick 1887 kon er alleen maar achteraan hollen. In de 15e minuut kwam RKHVV op een voorsprong. Keverley Albertus die accelereert als een hazewindhond komt op rechts in balbezit, draait fraai naar binnen en haalt van zeker 20 meter met zijn fantastische linkerbeen genadeloos uit, en de bal vliegt als een komeet in de kruising 0-1. Maar daarvoor kregen Fabian Stevens en Gino Fokkens de bal er net niet in voor Be-Quick 1887, en kreeg Daan Driever in de 24e minuut de bal in vrije positie niet goed onder controle om af te ronden. Vervolgens ging RKHVV onder leiding van Maray Vahlkamp die als een “veldmaarschalk” heerste op het middenveld verder met aanvallende impulsen.Vlak voor de rust in de 43e minuut kreeg de mee opgekomen Jesper Elders nog een prima kans om de score te verdubbelen, maar zijn harde kopbal ging net naast de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft kelderde het niveau. RKHVV kon het goede voetbal geen negentig minuten vasthouden. Een hardnekkig kwaaltje voor de Huissenaren. Maar Be-Quick1887 kon hier niet van profiteren. Beide ploegen konden de bal niet goed meer in de ploeg houden en het werd een rommelige aangelegenheid. Be-Quick 1887 probeerde er nog wel met lange halen er nog iets van te maken, maar de RKHVV defensie onder leiding van Jesper Elders die onwrikbaar was stond als een huis. In de 70e minuut weer een goede actie van Keverley Albertus van RKHVV, maar zijn poging op grote afstand zeilde maar net over het doel. In de spannende slotfase perste Be-Quick 1887 met alle ziel en zaligheid er nog een slotoffensief uit om via en aantal gevaarlijke corners nog één puntje over de streep te trekken. Het was billenknijpen voor RKHVV en de meegereisde supporters die puffend langs de lijn stonden. Maar Leyi Hu, Fabian Stevens en Gino Fokkens van de Groningers kregen de bal niet achter de uitstekend RKHVV doelman Jop Hemink die zijn club op de been hield. RKHVV had het Gronings stormpje overleefd. Door deze mooie overwinning heeft RKHVV een flinke stap gezet voor nog één jaartje hoofdklasse.

Trainer Frans was uiteraard zeer tevreden met deze overwinning. De overwinning was terecht gezien de eerste helft. Alleen hadden we meer moeten scoren. In tweede helft konden we het goede voetbal van de eerste helft geen vervolg meer geven. Be-Quick 1887 gooide het op een andere boeg. Ze speelde met lange ballen en daar hadden we enigszins moeite mee, en waren wij in balbezit, dan deden we er niks mee.

Door deze overwinning kan RKHVV de competitie zorgeloos uitspelen en dat was in de vorige seizoenen toch wel een ander verhaal.

Komende zondag speelt RKHVV thuis tegen Quick’20 uit Oldenzaal. Aanvang 14:00 uur.