RKHVV wint voor de vierde maal op rij

RKHVV heeft de moeilijke uitwedstrijd tegen NEC met 1-2 gewonnen. Dat zag er niet naar uit in de eerste helft. De Nijmeegse ploeg zette vroeg druk op Huissense ploeg. Deze overwinning was alweer de vierde overwinning oprij voor de ploeg van trainer Frans Koenen. Toch had RKHVV in de 10e minuut op voorsprong kunnen komen. Omar Nejjari zag zijn inzet op de paal belanden. Ook NEC kreeg zijn kansen. Een daarvan was een vrije trap op de deklat. In de 29e minuut komt NEC door Nordin al Mansouri op een 1-0 voorsprong. Aan dit doelpunt zat duidelijk een luchtje van buitenspel. Maar het doelpunt werd goed gekeurd.

In de tweede helft kwam RKHVV sterk uit de kleedkamer en was nu de bovenliggende partij. NEC werd vastgezet op zijn eigen helft. Het wachten was op de gelijkmaker voor de Huissenaren. En die zou er ook komen in de 55e minuut. De sterk spelende invaller Fatih Sprenkel schoot na goed doorgaan de bal hard achter de doelman van NEC 1-1. RKHVV rook bloed en ging op jacht naar de overwinning. In de 75e minuut werd RKHVV een duidelijke penalty onthouden. Fatih Sprenkel werd net binnen de zestien onderuit getrokken en volgens de letter van de wet is dit een pingel. Maar de scheidsrechter beoordeelde dit anders en legde de bal er net buiten. Toch zouden de Huissenaren op voorsprong komen. Cem Köse werd prachtig aangespeeld door Maray Vahlkamp en schoot de bal fenomenaal in het NEC doel. Van een Nijmeegs slotoffensief was vervolgens geen sprake meer, ook al doordat NEC-aanvoerder Bram Langedijk er met rood vanaf moest. Einduitslag 1-2. Door deze overwinning is RKHVV de koplopers Sneek en Juliana tot op drie punten genaderd.

Volgende week zondag speelt RKHVV thuis tegen SWZ Boso Sneek,  één van de koplopers in de hoofdklasse C. Aanvang 14:00 uur.

Tekst: Willy Sluiter (RKHVV)

Archieffoto: © Fons Sluiter