Omroep Lingewaard

Thetis laat niets heel van hekkensluiter De Berkelduikers…

De derde thuiswedstrijd op rij was er voor de heren uit Gendt een tegen hekkensluiter De Berkelduikers uit Lochem. Na twee duidelijke overwinningen tegen Natare en De Grunte, kon bij winst op De Berkelduikers de vijfde plek op de ranglijst definitief in handen komen van Thetis. En net als in de vorige thuiswedstrijden draaide de Thetis’ aanvalsmachine op volle toeren en kon de derde, ruime overwinning op rij worden bijgeschreven.

Met wederom een duidelijk strijdplan stuurden coaches Milder en Geveling de heren van Thetis het water in. Verdedigend een goede pressing spelen, de voornaamste doelpuntenmaker van De Berkelduikers uitschakelen, met veel variatie kansen creëren en het allerbelangrijkste: dodelijk effectief zijn in het benutten van de geboden kansen. Door afwezigheid van 3 vaste spelers werden routiniers (en oud-heren 1 spelers) Marini Witjes en Stijn v/d Bergh toegevoegd aan het team.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Thetis de wedstrijd zonder al te veel moeite, en met ruime cijfers, zou moeten kunnen winnen. Ondanks dat de tegenstander uit Lochem door een verdwaald schot op voorsprong kwam, was het krachtsverschil meteen duidelijk. Door de sterke pressing kwam De Berkelduikers nauwelijks aan aanvallen toe, en de snelle omschakeling van de heren uit Gendt (en het krachtsverschil) resulteerden in een legio mooie kansen, waarvan er in de eerste periode 5 werden benut. Een goed schot van net buiten het 5-meter gebied zorgde ervoor dat de tegenstander uit Lochem enigszins aansluiting behield, maar meer wapenfeiten werden er door Thetis’ goede verdedigende werk niet geboden.

Net als twee weken eerder tegen Natare, werd er in de tweede periode definitief afstand genomen van het team uit Lochem. Zonder tegendoelpunten te incasseren en via een aantal mooi uitgespeelde aanvallen en man-meer situaties wisten de heren uit Gendt hun voorsprong snel uit te breiden tot een comfortabele 9-2, halverwege de wedstrijd. Met deze tussenstand was de wedstrijd feitelijk gespeeld, en was het voor Thetis zaak om in de derde en vierde periode de score te verhogen om met een goed gevoel af te sluiten.

De tweede helft v/d wedstrijd wisten de heren van coaches Geveling en Milder het krachtsverschil in de score en in het spelbeeld verder te onderstrepen. De geroutineerde toevoegingen aan het team konden moeiteloos meedraaien en wisten beiden ook hun doelpunt(en) mee te pikken. Na een flinke sprint in de derde periode (6 doelpunten) leek het erop dat de magische grens van 20 doelpunten gehaald zou kunnen worden, maar de productie stokte op het einde van de wedstrijd een beetje, waardoor de aanval van Thetis op 18 doelpunten bleef steken. Tegenstander De Berkelduikers werd ook nog een aantal kansen geboden, waardoor er na 4 periodes waterpolo een 18-6 einduitslag op het scorebord prijkte.

Na 3 sterke thuiswedstrijden is het de mannen uit Gendt gelukt op te schuiven op de ranglijst en staat Thetis voorlopig op een terechte 5e positie. Komend weekend staat een zware uitwedstrijd tegen nummer 2 Nunspeet op het programma, een wedstrijd waarbij elk behaald punt een bonus is, waarna de resterende 6 wedstrijden allemaal gespeeld zullen worden tegen directe concurrenten voor een plek in de top-5 van de eindrangschikking. Hopelijk kunnen de heren uit Gendt hun positieve flow de resterende 7 wedstrijden vasthouden!

Periodestanden:
5-2; 9-2; 15-5; 18-6

Doelpuntenmakers:
Wilco Rutten (5); Edo den Boef, Niek Berns, Mark Verbaten (3); Stijn v/d Bergh (2); Joeri van Bon, Marini Witjes (1)