Omroep Lingewaard

Thetis verslikt zich weer in angstgegner WWV…

Thetis verslikt zich weer in angstgegner WWV

Na de spectaculaire zege tegen koploper Hydrofiel een week geleden, stond er afgelopen weekend de zware uitwedstrijd tegen ‘angstgegner’ WWV op het programma voor de heren uit Gendt. Tot teleurstelling van velen was het de heren van coaches Geveling en Milder wederom niet gegund om als winnaars het water te verlaten.

En de wedstrijd begon nog wel goed voor de heren van Thetis. Na de eerste periode, waarin Thetis voor de verandering scherp en fris van start ging, mocht Thetis zich enkel beklagen over het feit dat het slechts 1-3 stond. 3 mooie kansen werden in de aanval gemist, waardoor WWV niet meteen op een grote achterstand werd gezet. Maar het spel was veelbelovend, scherp, geconcentreerd en gevarieerd.

De tweede periode wist Thetis de goede start te vervolgen, en bleef de marge 2 punten in het voordeel van de Gendtse ploeg. Naarmate de periode vorderde werden er echter een paar ongelukkige keuzes gemaakt, waardoor WWV, vooral dodelijk op de contra-aanval, keer op keer met een man-meer situatie voor het Thetis’ doel opdook. Met als resultaat dat de ruststand nipt in het voordeel was van de Winterswijkse thuisploeg: 5-4.

De derde periode bleek uiteindelijk de nekslag voor de heren uit Gendt. Na een goede start, waarin meteen de 5-5 werd aangetekend, wist tegenstander WWV uit een ander vaatje te tappen en werd Thetis op alle fronten overrompeld, met uiteindelijk een 10-6 tussenstand, 30 seconden voor het eind van de periode als gevolg. Dankzij een goede goal uit een man-meer situatie van aanvoerder Joeri van Bon, bleef de achterstand van 10-7 nog te overzien.

Coaches Geveling en Milder, die tot dan toe hadden gekozen voor een behouden verdedigende tactiek aangezien Thetis met slechts 9 spelers naar Winterswijk was afgereisd, besloten om in de laatste periode alles of niets te spelen. Vol gas, volledige pressing en hopen dat scherpte in aanval en verdediging de kans bood om terug te knokken. En wonderwel, de tactiek leek zeer effectief. Waar bij WWV de twijfel toesloeg over de te hanteren tactiek, kregen de heren van Thetis meer en meer grip op de wedstrijd. Met als resultaat dat, met nog 1:30 te spelen, de 10-10 gelijkmaker op het scorebord kwam. Jammer genoeg wist WWV deze klap te boven te komen, en werd in de daaropvolgende aanval de voorsprong heroverd. Doordat de heren uit Gendt niet meer bij machte waren om in de daaropvolgende aanval de 11-11 te forceren, wisten de heren uit Winterswijk hun voorsprong verder uit te breiden, tot de uiteindelijke 14-10 eindstand.

Teleurstelling, maar ook berusting, omschreven de gevoelens bij Thetis na afloop. Geknokt voor wat ze waard waren, maar weer was het net niet. Zoals bijna altijd tegen WWV. Behalve, als er een prijs op het spel staat (bekerfinale juni 2017). Toen wonnen de heren uit Gendt wel.

Periodestanden:

1-3; 5-4; 10-7; 14-10

Doelpuntenmakers:

Wilco Rutten (4); Edo den Boef (3; Mark Verbaten, Joeri van Bon, Raymond Rikken (1)