Topklasse blijft in zicht voor RKHVV

RKHVV heeft gisteravond de eerste poulewedstrijd om promotie naar de topklasse gewonnen. In Huissen werd Rohda Raalte met 3-1 verslagen. Rohda had gisteravond het meeste balbezit, RKHVV de meeste doelpunten en uiteindelijk drie belangrijke punten in de strijd om promotie.

FS_RKHVV_Rohda Raalte_a04r1856_omroep_
Joey de Haan scoort (door de benen van de doelman) 1-0 voor RKHVV. © Fons Sluiter
FS_RKHVV_Rohda Raalte_a04r1874_omroep_
Kerverley Albertus scoorde twee doelpunten voor RKHVV en was de plaaggeest voor Rohda Raalte. © Fons Sluiter.

Rohda Raalte begon sterk. Zij hadden het eerste kwartier bijna voortdurend balbezit en drongen RKHVV terug op de eigen helft. De eerste de beste keer dat RKHVV in het strafschopgebied van Rohda kwam was het meteen raak: Joey de Haan schoot de bal keihard door de benen van de doelman van Raalte en bracht de stand op 1-0. Rohda kwam kort daarna terug in de wedstrijd. Aron Wieringa bracht zijn team op gelijke hoogte: 1-1. Grootste plaaggeest voor Rohda was RKHVV’er Kerverley Albertus. Rohda had geen antwoord op zijn snelle acties. Albertus bracht kort voor rust zijn team weer op voorsprong. Na een solo maakte hij zijn mooie actie hard en droog af: 2-1. Na rust drong Rohda nog aan zonder echt grote kansen te creëren. Albertus besliste halverwege de tweede helft de wedstrijd met een schitterende actie. Met een snelle rush en stiftbal gaf hij de verdediging en doelman van Rohda het nakijken en bracht de stand op 3-1.
2e Pinsterdag speelt RKHVV uit tegen MSC (Meppel). De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Foto’s + tekst: © Fons Sluiter.