De tweede play- off wedstrijd in de halve finale om het kampioenschap van Nederland tussen Lekdetec.nl en het CTO Amsterdam werd wederom in Bemmel gespeeld. De eerste wedstrijd was na een zeer spannende pot gewonnen door de thuisploeg die daarmee hun ongeslagen status in Bemmel dit seizoen vasthielden.

Lekdetec.nl begon zeer scherp aan de tweede wedstrijd. Een werkelijk ontketende Jill Bettonvil had er na 4 minuten al 10 punten in liggen waaronder twee drietjes. En omdat Yordi Kathmann het bal ook al had geopend met een driepunter, stond de teller wat betreft de verre schoten al op drie na 4 minuten, net zoveel als in de hele eerste wedstrijd. Karin Kuijt sneed tweemaal als een mes door de Amsterdamse verdedigingsboter en ineens stond de stand 19-6 op het bord halverwege het eerste kwart. Een ongekend flitsende start van Lekdetec.nl. Het CTO herpakte zich echter knap, Lekdetec.nl ging trager spelen en vond ineens geen openingen meer in de defensie van het CTO. In no time kwam het CTO naderbij, naast de thuisploeg en op voorsprong: 21-24.

In het tweede kwart ging het CTO onverdroten verder. Laura Westerik kende een sterke fase; haar drives waren niet te stoppen voor de thuisploeg die wel hard werkte maar met weinig efficiency. Toch hield de ploeg het CTO in het zicht en wist het de achterstand beperkt te houden bij rust: 38-43.

Direct na de pauze schoten Asa Kantebeen en Charlotte van Kleef namens het CTO een drietje binnen nadat Karin Kuijt de score geopend had voor Lekdetec.nl. De forwards van het CTO bleven sterk spelen en gaven de verdediging van de thuisploeg handenvol werk waardoor er meer vrijheid kwam voor de centers, met name voor Janis Ndiba. Yordi Kathmann hield haar ploeg nog een beetje in de race met drie driepunters in deze fase maar ook deze periode ging met 25-21 naar de gasten uit Amsterdam.

Lekdetec.nl bleef vechten maar de vorm was er simpelweg niet bij teveel speelsters. De verdediging van de gasten stond als een huis terwijl hun aanval gevarieerd bleef met veel speelsters die tegen een hoog percentage schoten. Bij de ploeg uit Bemmel wilde de schoten niet vallen; het schotpercentage daalde naar een twijfelachtige 23,8 % in de 2e helft. Zonder in de problemen te komen, hield het CTO de voorsprong vast en bouwde het dat zelfs uit tot 12 punten aan het eind: 76-88.

Een dik verdiende overwinning voor een uitstekend spelend CTO. Zij waren veel minder afhankelijk van hun centers dan in de eerste wedstrijd en schoten tegen een percentage van 62,5 %, wat zeer goed te noemen is.

Lekdetec.nl is de ongeslagen status thuis nu kwijt en moet de wonden likken. De ploeg had geen antwoord op het flitsende spel van de gasten en speelden veel te traag in de aanval om gaten te forceren. Wil de serie terugkeren naar Bemmel, dan zal de komende week een wedstrijd gewonnen moeten worden in Amsterdam. Zeker geen onmogelijke opgave maar dan zal de ploeg wel uit een ander vaatje moeten tappen.