Omroep Lingewaard

Update: Vrouwen RKHVV stunten in bekertoernooi…

Eindelijk was het zover en lang was er naar uitgekeken. De bekerwedstrijd RKHVV- Telstar stond op het programma dit carnavalsweekend een volksfeest dat gevierd wordt in de drie dagen voorafgaand aan Aswoensdag. En een volksfeest was het ook op het mooie sportpark Blauwenburcht in Huissen deze zaterdag na afloop van deze spectaculaire bekerwedstrijd.

Voor RKHVV was dit de eerste officiële wedstrijd van 2016. De ploeg van Frans Koenen bereikten de laatste zestien door achtereenvolgens af te rekenen met AZSV, SDOUC en Woezik in de groepsfase. En vervolgens door te stoten via overwinningen op Heerenveen 1e ronde (2-0) en wederom Woezik 2e ronde (2-1) naar het laatste zestien over gebleven ploegen. Ook de eredivisionisten zouden hierbij instromen. Na de wedstrijd tegen Woezik werd ook de loting verricht in de kantine van RKHVV. En Telstar de Witte Leeuwinnen uit Velsen werd uit de hoge hoed getoverd door RKHVV speelster Amy Bos. Een mooie wedstrijd voor de Huissense Dames. En er lagen zeker kansen voor RKHVV om door te gaan naar de kwartfinale omdat Telstar in de onderste regionen verkeert van de eredivisie vrouwen.

RKHVV begon nog steeds zonder de geblesseerde Gila Kruiijsen en motor op het middenveld uitstekend aan de wedstrijd tegen de zwarte leeuwinnen uit Velsen die niet in het mooie witte tenue speelde. In de 2E minuut had RKHVV al op een voorsprong kunnen komen. Maar Carolien Filippo kreeg de bal niet uit een scrimmage achter de Telstar keepster. In de 11E minuut weer een aardige mogelijkheid voor RKHVV. Bij een perfecte combinatie tussen Carolien Filippo en Anne Maguire over links kwam Suus Daniëls een teenlengte tekort om de bal in het doel te werken. Na deze fase kwam Telstar beter in de wedstrijd mede door slordig balverlies en te zachte inspeelballen waardoor Telstar er een paar keer gevaarlijk doorkwam. Maar RKHVV keepster Lotte Jacobs die de zieke Ashley Laurentzen verving verdedigde haar doel bekwaam. Dan de 20E minuut. Nadat RKHVV een goede kans om zeep had geholpen kwam Telstar via een lange bal van achteruit waarbij de verdediging van RKHVV niet goed stond op een 0-1 voorsprong door Lotte Hopman. Maar deze voorsprong was van korte duur voor de ploeg van trainer Gideon Dijks. Amper één minuut later was de stand alweer gelijk. Na een overtreding op Milou Engelen net binnen de zestien waarbij de prima leidende scheidsrechter J.Hermse nog even twijfelde, maar de bal toch op de stip legde schoot Suus Daniëls deze penalty op haar vertrouwde manier genadeloos in het doel 1-1. In de 41E minuut ontsnapte RKHVV aan een achterstand toen Sanne van der Velden haar pegel op de lat uiteen zag spatten. Ruststand 1-1.

Ook in de tweede helft ging RKHVV veelbelovend van start met de gedachten, er is iets te halen was vandaag tegen deze tegenstander. Kansen waren er, maar op voorsprong komen was er niet bij. Dat gebeurde wel voor Telstar. Uit een van de spaarzame aanvallen kwamen de Zwarte Leeuwinnen weer op een voorsprong in de 61E minuut. Katja Snoeijs liep simpel door de RKHVV verdediging en scoorde 1-2. Met nog ruim een half uur op de klok moest er wat gebeuren besefte trainer Frans Koenen en werden Diede Bagus en Milou Engelen gewisseld voor Kelly de Poel en Lois van Daalen. Deze wissels pakte goed uit, vooral in aanvallend opzicht. In de 69E minuut weer een grote kans voor RKHVV na een prima actie van Carolien Filippo, maar Anna Maguire kwam een fractie van seconde te laat voor de gelijkmaker. Maar die gelijkmaker zou toch vallen in de 75E minuut. Carolien Filippo schoot de bal over de Telstar keepster en Kelly de Poel was er als de kippen bij om te scoren 2-2. De wedstrijd was weer volledig open en kon alle kanten op. Dan de 83E minuut. Weer ging Carolien Filippo op avontuur en schoot de bal hoog over de Telstar keepster tegen de paal. En weer stond Kelly de Poel op de juiste plaats om in de rebound RKHVV op een voorsprong te zetten 3-2. De blauwenburcht ontplofte en een stunt zat er aan te komen. Niet veel later werd de moegestreden Carolien Filippo gewisseld voor Anne Tankink. En direct daarna moest RKHVV speelster Lois van Daalen het speelveld verlaten met een fikse buil net zo groot als een kippenei op haar voorhoofd en moest RKHVV met tien speelsters verder in de laatste minuten De spanning steeg tot ongekende hoogte en Telstar perste er nog een slotoffensief uit met een paar kansjes voor het doel van RKHVV. Diep in blessuretijd kon het volksfeest beginnen op de blauwenburcht toen Anne Maguire na goed doorgaan er prachtig 4-2 van maakte. Een geweldige prestatie voor het team van trainer Frans Koenen. RKHVV zit door dit resultaat in de kwartfinale van de KNVB beker. Later op de dag sijpelde het bericht door dat RKHVV geloot had tegen het grote ADO den Haag. Een prachtige tegenstander. En misschien gaat RKHVV weer stunten. In het hedendaagse voetbal is niets onmogelijk. Dit betreft een thuiswedstrijd voor RKHVV. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 12 maart. Na afloop bleef het nog lang onrustig op de blauwenburcht.

Komende zaterdag 13/02 spelen de dames van RKHVV de belangrijke thuiswedstrijd tegen DTS Ede. Aanvang 13:15 uur.

Tekst: Willie Sluiter / RKHVV