Winst voor Thetis D1 in Nijkerk…

Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van Thetis tegen Flevo D1 in Nijkerk. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Thetis kwam met 2 minuten en 40 seconden op de klok voor het einde van de eerste periode achter te staan met 1-0. Maaike Milder scoorde de gelijkmaker en Aukje Schamp bracht Thetis op een 1-2 voorsprong. Met nog 23 seconden op de klok ontstond er –na een overtreding van Thetis- een ‘man meer’ situatie voor Flevo. De dames van Flevo benutten deze kans en scoorden de gelijkmaker.
Na 50 seconden in periode twee ontstond er wederom een ‘man meer’ situatie. Flevo maakte een overtreding en Aukje Schamp maakte dankbaar gebruik van deze situatie en bracht de stand op 2-3. Met nog 2 minuten en 39 seconden op de klok wist Cathy Ebbers de score naar 2-4 te brengen. Helaas volgde hierna een overtreding en werd het 3-4, bijna direct gevolgd dor de gelijkmaker van Flevo: 4-4. Maaike Milder bracht Thetis, via een strafworp, weer op voorsprong.

De derde periode ging goed van start voor Thetis. Maaike Milder maakte de 4-6, maar Flevo liet dit niet over zijn kant gaan en maakte de 5-6.
In de vierde periode komt Flevo terug en scoort vrij snel achter elkaar de 6-6 en de 7-6. Met nog maar 1 minuut en 18 seconden op de klok neemt de spanning toe. Aukje Schamp benut een man-meer en scoort de gelijkmaker. Met nog 37 seconden op de klok weet Aukje Schamp de stand naar 7-8 te brengen. Nog 21 seconde te gaan en Flevo scoort de 8-8. In de allerlaatste seconde weet Aukje Schamp de overwinning binnen te halen met de 8-9.

Met een eindstand van 8-9 (2-2)(2-3)(1-1)(3-3) bracht Thetis de winst mee naar huis.

Tekst: Maaike Milder / Thetis