Omroep Lingewaard

Winst voor dames Thetis…

De dames van Thetis stond afgelopen weekend een wedstrijd te wachten, tegen de onderste, ZPC Hatto Heim. Hier moest Thetis ervoor zorgen geen punten te laten liggen, als ze nog zicht willen houden op het kampioenschap. Op dit moment staat Thetis op de derde plaats, met 3 punten achter op de nummer 1. Dit betekend dus dat er geen wedstrijd verloren mag worden.

Thetis begon sterk aan de wedstrijd, binnen 1 minuut stonden ze al 2-0 voor met 2 doelpunten van Maaike Milder, na 3 minuten stonden ze 4-0 voor met schitterden de doelpunten van Jessy Wissing de linkshandige van dit team. Zo eindigde de eerst periode met 7-0. Dit zag er goed uit. In de loop van de tweede periode werd de Hatto Heim wakker en begon de tegenaanval. Inmiddels stond het al 9-0 waarbij Celine Rutten de 9-0 er op een voortreffelijke manier inschoot vanaf de midvoor positie. Je zag aan Thetis dat het zwaarder werd en dat ze meer moesten doen om toch die doelpunten te scoren.

De tweede periode eindigde in 10-2. Maaike Milder lag op de midvoor en door overtredingen van Hatto Heim zorgde dit ervoor dat er een hoop man meer situaties kwam, door de vele uitsluitingen. Jammer genoeg werden niet al deze situaties goed benut. Gelukkig maakte Linda Berns in de derde periode nog een mooi doelpunt in de man meer, door het goede aanpassen van Anouk Welbers. 11-3 is de stand en Mirthe Steenis vocht zichzelf vrij en schoot de bal vanaf 8 meter, recht de goal in, waardoor er 12-3 op het bord kwam. Celine Rutten liet de derde periode eindigen met een nog een goede knal vanaf de midvoor positie. Deze derde periode eindigde met 14-4.

De laatste periode, onze kans om ons doelpuntensaldo wat op te hogen, lukt de laatste periode helemaal niet. En de wedstrijd eindigde in een 16-6 uitslag. Thetis was tevreden, coach Cees Snel was blij dat zijn dames eindelijk eens met grote cijfers wonnen. Vaak winnen de dames wel, alleen is het de hele wedstrijd spannend. Dit is toch wat rustgevender vertelde de trotse Coach.

Verslag: Maaike Milder / Thetis