Lekdetec.nl Op Stoom Tegen CTO…

De uitwedstrijd tegen het CTO in Amsterdam werd van tevoren al gezien als een opwarmer voor de wedstrijden die komen gaan: de halve finale voor de nationale beker aanstaande woensdag tegen Loon Lions en de volgende competitiekraker aanstaande zaterdag tegen dezelfde tegenstander.

In de eerste periode speelde Lekdetec.nl nog met de rem aangetrokken. De ploeg uit Bemmel nam via een sterke Jacobine Klerx een 10-15 voorsprong, maar een driepunter van Myrthe den Heeten in de slotminuut zorgde voor een 13-15 stand na 10 minuten.

Daarna zorgde een 17-0! run, waaronder maar liefst 10 punten van Jill Bettonvil, voor een comfortabele tussenstand voor de gasten. Het CTO hervond zichzelf in het laatste gedeelte voor rust maar eigenlijk was de wedstrijd al beslist; de ruststand was 23-40.

De tweede helft kabbelde rustig voort. De opwinding van de eerste helft waarin het publiek behalve van scores ook nog kon ‘genieten’ van een paar technische fouten was geheel verdwenen. De speelsters van Lekdetec.nl waren in gedachten al bij aankomende woensdag en het CTO ontbeerde de speelsters en de vorm om het de landskampioen nog lastig te maken. Via 29-54 na drie periodes werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 36- 72.

Bij vlagen speelden de Bemmelse meiden geconcentreerd en dat was genoeg om te domineren in de rebound, veel balverlies af te dwingen en dus ruim te winnen. En dat terwijl de driepunters niet of nauwelijks wilden vallen. Een hoogtepunt was de terugkeer van Kris Biesters die na veel blessureleed haar terugkeer binnen de lijnen vierde. Ze was meer dan welkom! Loyce Bettonvil pakte 11 rebounds terwijl zus Jill topscoorder werd met 18 punten.

En nu naar a.s. woensdag, wanneer Lekdetec.nl om 20.30 uur in De Schaapskooi aantreedt voor de halve finale om de Carla de Liefde Trofee tegen de lijstaanvoerder Loon Lions.