Omroep Lingewaard

Onemanshow Offerman de Kofferman tijdens Amsterdamse avond in Buitenpoort…

HUISSEN – Een avond met filmpjes, verhalen, gedichten en liedjes over Amsterdam. Met en door Ronald Offerman. In intieme setting in De Buitenpoort. Op donderdag 12 mei a.s. vanaf 20.00 uur.

Offerman is een ras-Amsterdammer. Deze voormalige beste barman van het bekende Café Eijlders (bij het Leidseplein) is dichter en schrijver. Hij zit vol verhalen, liedjes, grapjes en gedichten over zijn leven en over zijn stad. Altijd met een lach en een traan.

Alles is samengebundeld in zijn onemanshow Offerman de Kofferman. En Huissen heeft de primeur, want Offerman vertoonde deze voorstelling nog niet eerder buiten Amsterdam. Huissenaar Hans Schmeinck kent Offerman en haalde hem over om naar De Buitenpoort te komen. ,,Ik heb er veel zin in, maar ik ben ook wel een beetje zenuwachtig’’, aldus de bescheiden en aimabele Offerman. Die tevens schildert. Een deel van zijn werken zullen te zien zijn in De Buitenpoort. De Amsterdamse Avond wordt gehouden in de kleine zaal en biedt beperkt plaats. Dus indien men verzekerd wil zijn van toegang, is kaartjes (à €5) bestellen vooraf aan te raden. Ga naar www.debuitenpoort.nl (Agenda & Tickets).
Nog meer Mokum overigens deze avond, want Schmeinck draait toepasselijke liedjes, er worden nostalgische filmpjes getoond en er zijn bijpassende hapjes (o.a. tafelzuren van Kesbeke en ossenworst) en drankjes (zoals IJ-bier en jenever van Weduwe Van Wees) en een kleine quiz met een originele prijs uit ‘020’. Offerman: ,,Tot donderdag 12 mei, de mazzel!’’

Ronald Offerman
Ronald Offerman treedt met onemanshow Offerman de Kofferman voor het eerst buiten ‘zijn’ Amsterdam op. In de Buitenpoort in Huissen op donderdag 12 mei a.s.