Omroep Lingewaard

Uitnodiging voor het ‘Verlaten Land Pad’

Exodus 2Namens het Exoduscomité nodigen wij u van harte voor de onthulling van een bijzonder WO II naambord.                                                                                                                                                                                                                               Sedert enige jaren wordt intensief gewerkt aan het ontwikkelen van het WO II Herinnerings-landschap nabij de Linge. Dit burgerinitiatief heeft brede steun.

Inmiddels zijn in de gemeenten Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard diverse panelen, monumenten, bruggen en paden formeel benoemd binnen het thema WO II.

Het Exoduscomité stelt zich ten doel om de positie van burgers bij de WO II herdenkingen een significante positie te geven. De te onthullen naam verwijst naar de massale vlucht van de burgers voor het oorlogsgeweld; wat achter bleef was een Niemandsland.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld bij de formele onthulling van de naam;

Verlaten Land Pad.

Ook zal deze naam in de Duits en Engels op het bord vermeld zijn.

Datum: vrijdag 17 juni om 14.00 uur.                                                                   Locatie: Brug over de Linge nabij splitsing Lingewal/ Heuvelsestraat te Bemmel/Huissen. Herkenbaar door de geplaatste Exodus vlag.

Programma:

 Martien van Hemmen, voorzitter van het Exoduscomité zal het woord voeren, gevolgd door wethouder Theo Janssen, namens het college van de gemeente Lingewaard.

 Voordracht van het gedicht Terugkeer door mevrouw Door Mom, lid van de Exodus evacuatiegroep Mozaïek.

14.20 uur onthulling van het naambord door voormalige vluchtelingen, en uit de stad Aleppo gevlucht echtpaar en de wethouder.

Algemene ondersteuning in de vorm van leden van de evacuatie-uitbeeldingsgroep en operationele jeep.

Na afloop is er gelegenheid een kop koffie/thee te drinken bij aan de Linge gelegen gemeentewerf (afsluiting circa 15.00 uur).

Wij hopen u bij deze kleinschalige, unieke en vernieuwende bijeenkomst te mogen ontmoeten.