Omroep Lingewaard

Interesse in uw stamboom?

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september a.s. houdt de werkgroep Genealogie van de Historische Kring Huessen in het Stadsmuseum “Hof van Hessen” een open archiefdag. Huissense Doop-, Trouw- en Begraafboeken vanaf 1622, zowel van de katholieke als de gereformeerde kerk kunt u bij ons inzien, net zoals de index op de Bevolkingstellingen van 1829 tot 1940 en nog veel meer.

Wilt u weten hoe lang uw familie al in Huissen rondzweeft en waar de familie mogelijk vandaan komt, dan is het leuk het gevondene op papier terug te zien. Dat kan! Tegen een kleine vergoeding krijgt u alle Huissense generaties overzichtelijk en begrijpelijk meegegeven. Van 10 tot 17 uur zijn de Sectie-leden aanwezig om aan uw wensen in deze te voldoen. Ook kunnen zij u tips geven over het opzetten van een eigen stamboom of het zoeken in de archieven (op papier of via internet).

Breng bidprentjes van familieleden en trouwboekjes mee. Dit vergemakkelijkt de zoektocht, want dan kunnen wij aansluiten bij vorige generaties. Vraag ook naar de artikelen in de “Mededelingen van de HKH” over Huissense families, want misschien is uw familiestamboom al eerder verschenen of staat er specifieke achtergrondinformatie over woonadres of beroep van uw voorouders in.

Bezoekadres: Stadsmuseum “Hof van Hessen”, Vierakkerstraat 39, 6851 BB Huissen.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij Frans Pauwelsen (email: [email protected] of tel: 06-13639401). U kunt zich altijd oriënteren op onze website (www.huessen.nl), waar u een lijst vindt met namen uit ons grote genealogie-bestand en een lijst met namen uit de bidprentjescollectie