Omroep Lingewaard

Opgroeien in armoede…

Op woensdag 30 november organiseert de PvdA Lingewaard in Café de Kuul, Brink 7-8, Huissen een thema-avond rond opgroeien in armoede.

De avond wordt georganiseerd omdat de PvdA Lingewaard een initiatiefvoorstel in voorbereiding heeft om middelen die de Rijksoverheid bij Prinsjesdag heeft vrijgemaakt om armoede onder kinderen te bestrijden op een goede manier te besteden. Toen enkele jaren geleden de zogenoemde Klijnsma-gelden (middelen voor armoedebestrijding) aan gemeenten beschikbaar gesteld werden, zijn deze gelden in Lingewaard te lang op de plank blijven liggen en uiteindelijk zelfs deels teruggevloeid naar de Algemene Reserve. Terwijl we in Lingewaard wel degelijk een groep mensen hebben die rond de armoedegrens leven. Nu er nieuw geld vrij komt, specifiek voor de doelgroep kinderen, willen we herhaling voorkomen. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken, want ook wij hebben de wijsheid niet in pacht.

De avond wordt vormgegeven als een rondetafelgesprek met acht deskundigen met elk een eigen achtergrond. Ik zal de avond zelf kort inleiden en vervolgens bij de deskundigen de vraag neerleggen hoe we deze doelgroep het best kunnen bereiken. Wat kunnen we doen om hun situatie te verbeteren? En als we verder in de toekomst kijken, want we realiseren ons terdege dat de gelden die nu vrijgemaakt worden het armoedeprobleem niet oplossen, wat zijn dan de contouren voor een echt lokaal bestaanszekerheidsbeleid?

De avond is open voor publiek. Partijleden, politici, betrokken inwoners. Alle belangstellenden zijn welkom en worden uitgenodigd vragen te stellen en gedachten met de zaal te delen. We beginnen om 19.30 en eindigen de discussie rond 21.30. Van de discussie maken we dankbaar gebruik als input voor een initiatiefvoorstel dat we als PvdA, liefst in samenwerking met anderen, in het eerste kwartaal van 2017 aan de gemeenteraad willen voorleggen. Wie wil meedenken is van harte uitgenodigd!
logo-pvda