Omroep Lingewaard

Na een half jaar weer een nieuwe invulling van De Kijkruit

     Info- De Kijkruit – Expositie

Met toestemming van Apotheek Benu mogen we weer starten met De Kijkruit. En dat is gelukkig positief nieuws! I.v.m. COVID-19 hanteren we natuurlijk specifieke regelgeving bij het inrichten van De Kijkruit.

Na een half jaar stilte starten we met Hanneke Satter.

Hanneke Satter toont haar keramieke werk van 11 september tot en met 23 oktober 2020.

Hanneke Satter is 38 jaar en woont in Arnhem. Zij is moeder, echtgenote en werkzaam bij een grote verzekeraar. Ontspanning vindt zij in het werken met klei.

Hanneke verbeeldt dieren in keramiek. Vanaf kinds af aan heeft zij interesse voor dieren. Het is fascinerend hoe divers het dierenrijk is en hoe iedere diersoort is aangepast naar zijn omgeving en doel in de wereld. Ieder dier heeft daardoor zijn eigen karakteristiek en charme. Hanneke legt dat karakter vast in keramiek.

In 2001 werkte zij tijdens een cursus aan de kunstacademie voor het eerst in klei. Na wat creatieve omzwervingen kwam Hanneke in 2016 weer uit bij klei. Zij ging op cursus bij Tina Lintvelt in Huissen en het materiaal paste meteen als een fijne jas. Daar leerde Hanneke het werken met klei en de verschillende afwerkingsmogelijkheden.

De dieren worden geboetseerd in chamotteklei en daarna (aardewerk) gebakken. De beelden worden handgevormd, ze worden massief geboetseerd en later uitgehold. Voor de afwerking maakt Hanneke gebruik van glazuren, pigmenten, majolicas en engobes. Het onderwerp is bepalend voor de keuze van afwerking.

 

Algehele informatie:
Werkgroep De Kijkruit: Dorpstraat 56, 6691AZ Gendt Tel. 0481-421156. Mail: a.huystee@planet.nl
https://twitter.com/GendtVerbeeld https://www.facebook.com/GendtVerbeeld https://www.instagram.com/Kijkruit
Expositieadres (raammanifestatie ) Dorpstraat 21b Gendt.
Interesse om te exposeren of mee te werken ? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl