Omroep Lingewaard

4e editie van het Internationaal Kapellenfestival Bemmel op vernieuwd Marktplein in Bemmel…

BEMMEL – Op zondag 16 juli zal alweer de 4e editie van het Internationaal Kapellenfestival Bemmel plaatsvinden. Dit jaar op het vernieuwde marktplein in Bemmel. Naast gezelschappen uit Nederland treden dit jaar ook een kapel uit België én een orkest uit Zwitserland op. Ook een pas opgericht Böhmisch gezelschap beleeft dit jaar haar première in Bemmel.

Op twee podia zullen dit jaar voor u optreden: Blaaskapel de Pompzwengels uit Geffen, Harmoniemusik Kriens (CH), De Stabroekse Muzikanten (BE) en de pas opgerichte kapel Liemers Böhmische. Organiserende partij Egerländerkapel De Leemkuulers zal ook een optreden geven.
Naast de muziek op het Marktplein zal de Loostraat gevuld zijn met diverse braderiekramen. Lokale en nationale ondernemers hebben een plekje gehuurd en zullen leuke producten hebben om te verkopen. Om de kinderen te vermaken zijn er diverse attracties.

Al met al belooft het een groot feest te worden, zon 40 vrijwilligers staan op de dag zelf klaar om het festival in goede banen te laten lopen. Voorzitter Leonie Masselink van organiserende partij De Leemkuulers: we zijn vooral blij met de samenwerking met Brasserie Bloem, die met hun missie een goede bijdrage kunnen leveren aan het festival. De missie van Brasserie Bloem is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden waar ze zich kunnen ontplooien en kunnen groeien in hun werk.
Het Internationaal Kapellenfestival Bemmel wordt een groots feest, en iedereen is welkom! IKFB – zondag 16 juli 2017 – 12.00 uur

Meer informatie op www.ikfb.nl