Omroep Lingewaard

4e Internationaal Kapellenfestival: de traditie wordt voortgezet…

BEMMEL. Op zondag 16 juli wordt op de markt in Bemmel voor de vierde keer het Internationaal Kapellenfestival Bemmel georganiseerd. Van 12.00 uur tot 17.00 uur klinkt er continu muziek en zal de sfeer zijn zoals op vakantie in Oostenrijk. Brasserie Bloem zal zorgen voor voldoende ‘bier und bratwurst’.

Al voor de vierde keer wordt het festival georganiseerd door Egerländerkapel De Leemkuulers. Zij zullen het festival niet alleen organisatorisch begeleiden maar ze zullen ook muzikaal aftrappen met een optreden op het hoofdpodium. Ook de Zwitsers zijn dit jaar weer van de partij: met dank aan de Stichting Zwitserse Week Bemmel treedt Harmoniemusik Kriens (CH) dit jaar op op het marktplein. Naast deze treden ook De Pompzwengels uit Geffen en de Liemers Böhmische uit Duiven op. Laatstgenoemde maakt in Bemmel haar primeur: het is een nieuw opgericht orkest wat in Bemmel een van haar eerste optredens zal hebben.

Naast de muziek op het Marktplein zal de Loostraat gevuld zijn met diverse braderiekramen. Tussen de muziek door is er dus genoeg om te shoppen. Er zijn kramen met kleding, telefoonhoesjes, en zelfgemaakte accessoires. Om de kinderen te vermaken zijn er diverse attracties.

Op de dag zelf staan zo’n 40 vrijwilligers en 100 muzikanten klaar om u een geweldige dag te bezorgen. De horeca wordt volledig verzorgd door Brasserie Bloem. Zij zullen zorgen voor overheerlijk koud bier, lekkere broodjes braadworst, en natuurlijk de beroemde ‘kaffee mit kuchen’.

Het Internationaal Kapellenfestival Bemmel wordt een groots feest, en iedereen is welkom!