Omroep Lingewaard

85-jarige Huissenaar te laat voor Nieuwjaarsduik in Gendt en dan …….

Het zal je maar gebeuren!  Je bent 85 jaar en de oudste ingeschreven deelnemer voor de Nieuwsjaarsduik in Gendt. Je weet zeker dat je 1 januari om 14:00 uur aanwezig moet zijn en vertrekt vol goede moed en met groot enthousiasme naar het openluchtzwembad in Gendt. Je loopt naar de kantine en je ziet…. dat bijna iedereen al aan de erwtensoep en warme chocomel met slagroom zit! Er is maar één conclusie mogelijk: Je bent té laat. De teleurstelling is van het gezicht van de 85-jarige Sjaak van Wissen af te lezen.

En dan………….. dan zijn de Lingewaarders, de organisatie, de EHBO-ers, de toeschouwers en de overige aanwezigen op hun best! Solidariteit in optima forma! Sjaak zal te water gaan!

Een zwemmer biedt zich aan om met Sjaak mee te gaan, de EHBO zet zijn beste beentje voor en begeleidt Sjaak richting waterkant , aan toeschouwers geen gebrek, en ja hoor:
Zonder enige aarzeling loopt Sjaak het ijskoude water in, gaat kopje onder en komt trots weer boven. Het staat op zijn gezicht te lezen: Wat fijn dat hij deze Nieuwjaarsduik mocht meemaken! Trots loopt hij naar de kleedkamer voor een welverdiende warme douche. Daarna een hartelijke ontvangst in de kantine.

Sjaak heeft zijn duik kunnen maken dankzij de spontane inzet van vele vrijwilligers, ook al was hij een uur te laat. Petje af voor deze kranige 85-jarige Huissenaar en een diepe buiging voor iedereen die spontaan zijn/haar medewerking verleende om dit voor deze “bikkel” mogelijk te maken.

Lingewaarders op hun best, een prima begin van het nieuwe jaar!

Foto’s:   Fons Sluiter
Verslag: Hans Kleefman