Omroep Lingewaard

Afkoelen na een snikhete zomer…

De laatste week van de zomervakantie ziet er alweer bijna op. In Doornenburg wordt deze traditiegetrouw afgesloten met het altijd gezellige en drukbezochte kinderdorp. Dit jaar alweer voor de 44ste keer. Na een hete zomer kwam het verfrissende thema “Winter” als geroepen en STiKiDo (Stichting Kinderdorp Doornenburg) werd dan ook voor de gelegenheid omgedoopt tot SKIkido.

Op maandagochtend werd er daarom volop gezaagd, getimmerd en geklust om het kinderdorp om te toveren tot een winters dorp. De 210 dorpsbewonders hadden geluk want toen de regen losbarstte waren de hutten zo goed als klaar. In de avond konden ouders en andere geïnteresseerden de iglo’s, ijspaleizen en skihutten komen bewonderen. Ook hierbij werden de bezoekers op een flinke winterse bui getrakteerd.

Dinsdag was het winterse zonnetje gelukkig volop aanwezig, misschien mede veroorzaakt door de mooie klanken die er te horen waren. Harmonie Doornenburg gaf namelijk een muzikale workshop. ‘s Middags trokken de kinderen met hun zelfgemaakte vlaggen door het dorp. Het avondprogramma moest noodgedwongen een beetje aangepast worden. Het jaarlijkse vissen bij de driehoek kon wegens de aanwezigheid van blauwalg niet doorgaan maar daarvoor in de plaats konden de kinderen “ijsvissen” op het kinderdorpterrein en was er tevens een kleurwedstrijd voor de liefhebbers. Ook konden er gratis vissticks gegeten worden.

Woensdag was het dan tijd voor de Olympische winterspelen. Een spektakel met luchtkussens, water en leuke spelletjes. Het weer werkte prima mee dus heerlijk in de badkleding en spelen maar.
Donderdag stond in het teken van diverse activiteiten op het veld. En omdat het zonnetje zich weer volop liet zien was er ook weer waterpret.

Op vrijdag werd volop naar talent gescout. Iedereen kon zijn of haar kunsten vertonen op het podium. Van zang en dans tot acrobatiek. Niets was te gek. Doornenburg Got Talent zo bleek wel weer.

Na de rommelmarkt in de avond was er een afterparty met een gezellig terras, livemuziek, een loterij en uiteraard een hapje en een drankje. Een geweldig feest dat veelal tot in de late uurtjes doorgaat, zo ook deze keer. .

Foto’s en tekst: © Joyce Derksen

cof
cof

oznor
cof

sdr
cof
cof