Omroep Lingewaard

Alzheimer Café Lingewaard: Ervaringen van een mantelzorger…

Na een succesvolle opening vindt op 13 april weer het Alzheimer Café Lingewaard plaats in de Zandse Kerk van 19:30 – 21:30 uur. De inloop is vanaf 19:00 uur. Het thema is: Ervaringen van een mantelzorger.

Als jouw partner dementie heeft, verandert er heel veel in jullie leven. De gelijkwaardigheid en wederkerigheid die jullie hadden verdwijnt langzamerhand naar de achtergrond. Hoe ga je hiermee om? Put kracht uit het verhaal van José.

José is al meer dan 7 jaar mantelzorger voor haar partner die dementie heeft. Zoals voor veel mantelzorgers was het voor haar ook een zoektocht om de weg te vinden in de wereld van de dementie. Zo lang mogelijk samenblijven was het motto voor hen beiden, maar gaandeweg werd duidelijk dat haar man eens niet meer thuis kon blijven wonen. 

José: “Ik wil heel graag mijn ervaringen met lotgenoten delen, gewoon om elkaar een hart onder de riem te steken, maar ook om anderen te kunnen helpen.”

 

Aanmelden

Je bent van harte welkom in het Alzheimer Café Lingewaard: een maandelijkse informele bijeenkomst (van september t/m juni) voor mensen met dementie, hun partners, hun familie, hun mantelzorgers en hulpverleners en andere belangstellenden. Meld je aan per e-mail: w.vietor@alzheimervrijwilligers.nl. Graag reserveren we een plekje voor je.