Omroep Lingewaard

Ambrosia a cappella is er klaar voor: een eigen concert!  

Zondag 14 april staat de zeskoppige vocal Group, amper een jaar na de oprichting, in de prachtige Ridderzaal van Kasteel Doornenburg.

Ambrosia a cappella heeft sinds de oprichting in maart 2018 al aardig wat stof doen opwaaien. In september ’18 deelde de groep het podium met Guus Tangelder Bigband in Luxor Live, in november werkte Ambrosia samen met Consensus Vocalis, en in december ontvingen de zangers een uitnodiging van het prestigieuze Aarhus Vocal Festival in Denemarken. Daar mag de groep in mei 2019 uitkomen als finalist samen met vijf internationale topensembles.

En nu maakt Ambrosia zich op voor zijn eerste grotere optreden. In een uur tijd nemen de zangers en zangeressen je mee door oorstrelend, opwindend a-cappellaland, afgewisseld met spannende solo’s, begeleid op piano door Christoph Mac-Carty. Laaf je aan de vocale godenspijs die Ambrosia heet!

Over Ambrosia a cappella

Passie voor zang, een vat vol ervaring en honger naar kwaliteit, dat is wat de zes zangers en zangeressen van Ambrosia a cappella bindt. Van vocalist tot dirigent tot componist, allemaal hebben ze hun eigen stevige wortels in de muziekpraktijk. En iedereen neemt zijn of haar eigen expertise mee, met een spannende muzikale mix als gevolg. Uitdagend jazzstuk, mystieke klankpaletten, bekend popnummer in een onbekend jasje, improvisatie, vocal percussion; Ambrosia doet het allemaal. Ter verrijking van het muzikale palet zingen de leden individueel versterkt.

Ambrosia a cappella bestaat uit Marko Maresch (bas), Christoph Mac-Carty (bariton), Alfred de Jonge (tenor), Pien Schneider (alt), Elke Jansen (mezzo) en Vera Westra (sopraan).