Omroep Lingewaard

Angeren krijgt haar eigen songfestival 

In de aanloop naar het 65ste Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam, met als sluitstuk de finale op 16 mei, worden tal van activiteiten georganiseerd. Variërend van een platenvakbeurs, een stadsprogramma en ongetwijfeld de nodige TV-vooruitblikken en nabeschouwingen. Harmonie Angeren gaat aan de ‘warming-up’ een forse steen bijdragen.

Op 11 april (Paaszaterdag) gebruikt Harmonie Angeren haar jaarlijkse themaconcert om vast de sfeer van het songfestival neer te zetten. Al met al zullen er 28 songfestivalnummers geheel of als onderdeel van een medley de revue passeren. Tijdens dit evenement zullen in totaliteit 22 lokale en regionale zangers en zangeressen songfestivalliederen ten gehore brengen. Liederen die ons allen uit eerdere festivaljaren zijn bijgebleven. Wat te denken van knallers als “Waterloo” (Abba 1974), “Hemel en Aarde”) Edsilia Rombley 1998) en “Birds” (Anouk 2013). Maar ook het succesvolle “Calm after the Storm” (The Common Linnets 2014) en het Zweedse dancenummer “Euphoria” (Loreen 2012) staan op het programma. En de wat oudere bezoeker kent waarschijnlijk “All kinds of Everything” (Dana 1970) nog wel. Ook mag er luidkeels worden meegezongen met “Ein bisschen Frieden” (Nicole 1982) en “Whats Another Year” (1980) van Mr. Songfestival Johnny Logan. En natuurlijk zal het winnende “Arcade” van Duncan Laurence van afgelopen jaar niet ontbreken! Degenen die over de voorbereidingen op de hoogte gehouden willen worden, vinden op Instagram en Facebook wekelijks nieuws informatie over songfestivalfeitjes en de deelnemende artiesten.

Niet alleen het repertoire is louter gebaseerd op eerdere songfestivals; ook de omlijsting zal geheel in die stijl zijn. De zaalaankleding en de presentatie zullen zijn alsof het het echte festival betreft. De volgorde van optreden zal door loting wordt bepaald en ieder volgend optreden zal worden ingeleid via een aankondingsfilmpje. Deelnemers zullen zenuwachtig afwachten in de Greenroom en de steun krijgen van het publiek, die als supporters voorzien worden van vele vlaggetjes. En ook al is het motto van de Angerse invulling er een van “Meedoen is belangrijker dan winnen!”, toch hoort er bij een Songfestival als sluitstuk natuurlijk een puntentelling.

Gaat het echte festival tegenwoordig op basis van vooraf opgenomen muzikale begeleiding, in Angeren doen we dat uiteraard op de traditionele manier door als Harmonie die mooie taak zelf op ons te nemen.

Vanaf 17 februari zijn de toegangskaarten te koop bij de bar van het Dorpshuis. Er zijn geen genummerde plaatsen en de kosten bedragen 10,- . Dat toegangsbewijs is dan wel tevens goed voor een gratis consumptie!