Omroep Lingewaard

Autovoeler opgepakt en moet na straf het land verlaten

HUISSEN – De veelbesproken autovoeler is vrijdag aangehouden. De 45-jarige man uit Litouwen werd recent veroordeeld tot een gevangenisstraf, maar was niet van plan zijn straf uit te zitten.

De autovoeler kwam vorig jaar in het nieuws na meerdere diefstallen uit auto’s in de gemeenten Lingewaard en Arnhem. De inbreker wist lange tijd uit handen van de politie te blijven, tot hij in december op heterdaad werd betrapt in Huissen. Zelfs tijdens het het proces tegen de man ging hij de straat op.

Enkele weken terug is de man veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Omdat hij niet van plan bleek om de straf uit te zitten, is hij vrijdag opnieuw aangehouden om zijn straf uit te zitten. De politie spreekt van een ‘maandenlang en intensief onderzoek’.

Bovendien is de Litouwer volgens de politie ongewenst verklaard. Dat betekent dat de man nadat hij zijn straf heeft uitgezeten Nederland moet verlaten. “Wat ons betreft een mooie afsluiter van een lang en soms frustrerend onderzoek”, schrijft de politie.

Zie ook: Beruchte ‘autovoeler’ gelinkt aan negen aangiftes