Badmintonclub Gendt speelt gelijk

Het Gendtse team speelde afgelopen zondag thuis 4-4 gelijk tegen Smashing uit Wijchen de nummer 3 in de poule.
De verwachtingen waar hoog gespannen want met 2 wedstrijden te gaan en winst vandaag zouden ze in de race blijven voor het kampioenschap.
Het team begon zeer voortvarend. De herendubbel van Theo Elbers en Gert-Jan Meyer werd gewonnen in 2 sets met 23-21 en 21-19. Het was een regelrechte kraker. De heren gaven elkaar niet veel toe en om elk punt werd gestreden. Zelfs de stoel van de scheidsrechter werd hierbij omver gelopen.
De damesdubbel Aline Janssen en Alberdien Langen begon stroef. In het begin van de eerste set deden ze iets teveel mee met het spel van hun tegenstandster. Ze wisten hem toch te winnen met 21-17. In de tweede set speelden ze hun eigen spel en nu ging het stukken beter. Er werd vrij gemakkelijk gewonnen met 21-8.
Daarna volgden de 4 enkelpartijen en daar haperde de Gendtse machine.
Theo Elbers en Gert-Jan Meyer verloren hun herenenkel in 2 sets. Ook Alberdien Langen kreeg niet genoeg vat op haar tegenstandster. Ze bleef wel goed volgen maar verloor haar partij toch met 14-21 en 15-21.
De enige winstpartij in de enkel kwam van Aline. Ook deze keer, ze heeft dit seizoen nog geen nederlaag geleden, maakte ze gehakt van het tegenstandster. De duidelijke cijfers 21-8 en 21-7 spreken voor zich.
Het Gendtse team stond weer met beide benen op de grond. De tussenstand was nu 3-3 met nog 2 mixpartijen te gaan. Hier hadden ze niet helemaal rekening mee gehouden maar winst van de mixen zou toch nog voor een kleine overwinning kunnen zorgen.
De beide mixen werden gelijk gespeeld. De mix van Aline en Gert-Jan wisten ze in 2 sets te winnen met 21-18 en 21-13. Gendt kwam nu voor te staan met 4-3.
De mix van Alberdien en Theo ging over 3 sets. De eerste werd gewonnen met 21-15 maar de tweede verloren met 12-21. In de derde set ging het gelijk op. Ze gaven elkaar geen duimbreedte toe maar Smashing had na de verlenging iets meer geluk en scoorde de beslissende 2 punten ondanks een geweldige inhaalrace van Alberdien en Theo. De set werd verloren met 20-22 en de eindstand werd daardoor 4-4. Gelijk en een volkomen terechte uitslag.
De naaste concurrent Appoldro won thuis gemakkelijk met 8-0 en verkleinde zo de voorsprong met Gendt tot maar 1 wedstrijdpunt. De laatste wedstrijd a.s. zondag spelen ze allebei uit met Appoldro toch iets in het voordeel omdat ze tegen een niet zo sterk team moeten en Gendt tegen het sterke Wormense uit Apeldoorn.